• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Mersin Şehir Hastanesi'nin yüzde 72'si tamamlandı

Mersin Şehir Hastanesi'nin yüzde 72'si tamamlandı
Mersin genelinde bir yılda muayene edilen 13 milyon hastadan yaklaşık 7 milyonuna hizmet verildi.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Memnune Çamsarı, 745 uzman hekim, 184 pratisyen hekim, 147 diş hekimi, ve bin 968 hemşire ile Mersin genelinde bir yılda muayene edilen 13 milyon hastadan yaklaşık 7 milyonuna hizmet verdiklerini belirterek, “Anamur, Mut ve Gülnar dışında hemşire ve doktor eksiğimiz yok” dedi.

Genel Sekreter Memnune Çamsarı, bir basın toplantısı düzenleyerek, Mersin genelinde hizmet veren kamuya bağlı sağlık kuruluşları ile 2015 yılında verilen hizmetler, 2016 yılında hizmete girecek yatırımlar ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Genel Sekreterlik yöneticileriyle birlikte gelen Çamsarı, Genel Sekreterliğin, sağlık sektöründe hizmet veren hastanelerle Mersin’i kaliteli, güvenilebilir, ulaşılabilir, güler yüzlü sağlık hizmetiyle buluşturmak amacında olduğunu kaydetti.

“BİR YILDA MUAYENE EDİLEN 13 MİLYON HASTADAN 7 MİLYONUNA BİZ HİZMET VERİYORUZ”

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 2’si Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere merkez ve ilçelerde toplam 13 sağlık tesisi bulunduğu bilgisini veren Çamsarı, bu sağlık tesislerinde Mersin genelinde tedavi ve muayene edilen hastaların yüzde 50’sine baktıklarını dile getirdi. Çamsarı, “Mersin genelinde bir yılda muayene edilen 13 milyon hastanın yaklaşık 7 milyonuna yakını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde hizmet almakta. 150 bin civarında da yatan hastamız var. Yeterli uzman hekime sahibiz. Anamur, Mut ve Gülnar dışında hemşire ve doktor eksiğimiz yok” diye konuştu.

Mersin Devlet, Toros, Tarsus, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı ve Aydıncık’ta toplam 2 bin 180 yatak sayısının yanı sıra, Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 75 ünit, Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde de 28 ünitle hizmet verdiklerini dile getiren Çamsarı, bu sağlık kuruluşlarında 745 uzman hekim, 184 pratisyen hekim, 147 diş hekimi, 40 eczacı, bin 968 hemşire, 951 ebe, bin 88 sağlık memuru, 245 sağlık teknikeri ve 143 biyolog, sosyal çalışmacı ve diyetisyen olmak üzere toplam 5 bin 511 personel çalıştığı bilgisini verdi.

2015 yılında faaliyete geçirdikleri hizmetleri de anlatan Çamsarı, bu kapsamda, Toros Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nin 6 yataklı kapasitesiyle Ocak ayında hizmete başladığını, böylece Mersin genelinde 96 olan diyaliz ünitesi sayının 104’e çıktığını, toplam takip ettikleri yaklaşık 400 diyaliz hastası olduğunu ifade etti. Ayrıca, Mersin Devlet Hastanesi’nde Serebral Anjiyogram (DSA) beyin anjiyosu çalışmaları başlatılarak inme hastalarının tanı ve tedavisinde önemli bir ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Çamsarı, yine Mersin Devlet Hastanesi’nde bir ilk olarak PET-CT ünitesinin hizmete açıldığını belirtti.

“PALYATİF BAKIM MERKEZLERİYLE SON DÖNEM HASTALARIN YAŞAM KALİTELERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tarsus Devlet Hastanesi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi 17 yatak kapasitesiyle Mayıs ayı itibariyle hizmet vermeye başladığını aktaran Çamsarı, bu hizmetin, sağlık hizmeti sunumunun farklı bir boyutu olduğuna dikkat çekti. Çamsarı, “Özellikle hastalığı tedavi edici yaklaşımların tükendiği son dönem hastalara yönelik bir uygulama. Yaşam süresini uzatmaktan çok, son dönem hastalarda yaşamın kalitesini artırıcı çalışmaların yapıldığı bir sağlık hizmeti. Özellikle bu dönemdeki son dönem hastaları, kanser hastalarının, yoğun bakım ihtiyaçları ve tedavileri tamamlanmış hastaların palyatif bakımlarının, ağrı, buna benzer semptomlar, hastalığın getirdiği gerek manevi gerek maddi yıkımların en aza indirilmeye çalışıldığı bir sağlık hizmeti sunumu.

Özellikle hastalara tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vermek, hasta yakınlarının ve hastaların yaşam kalitelerini artırmanın hedeflendiği bir sağlık hizmeti. Erdemli Devlet Hastanesi bünyesinde de Palyatif Bakım Merkezi 12 yatak kapasitesiyle 15 Ocak 2015 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı” ifadelerini kullandı.

Tüm sağlık tesislerinde, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği kapsamında ihtiyaç sahibi hastalara pijama, terlik, diş fırçası ve diş macunu verildiğinin de altını çizen Çamsarı, Erdemli, Silifke ve Mut Devlet Hastaneleri’nde ‘Anne Oteli’ uygulaması yaptıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Özellikle çocukların tedavisi sırasında çocuklarına refakat eden annelerin ve diğer kardeşlerin hastanedeki ikametleri sırasında hastane içerisinde kalabilmelerine olanak sağlayan bir uygulama. Bu kapsamda, 159 yataklı Erdemli Devlet Hastanesi’nin 6 yatağı, 142 yataklı Silifke Devlet Hastanesi’nin 5 yatağı ve 54 yataklı Mut Devlet Hastanesi’nin 2 yatağı ‘Anne Oteli’ kapsamında hizmet vermektedir.”

Tarsus Devlet Hastanesi’nde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde ayaktan AMATEM’lerin ikincisi, ayaktan ÇEMATEM’lerin ilki olma özelliği taşıyan merkezlerin 28 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladığını kaydeden Çamsarı, bu merkezlerin Mersin ve çevresine çok büyük katkılar sağlayacağına vurgu yaptı. Çamsarı, Mersin merkezde Yenişehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan AMATEM binasının da 55 yatak kapasitesiyle 2016’nın ilk aylarında hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Öte yandan, 75 yataklı Mut Devlet Hastanesi’nin 17 milyon 400 bin TL yatırım bedeli ile 30 yataklı Gülnar Devlet Hastanesi’nin de 10 milyon 593 bin TL yatırım bedeli ile tamamlandığını ve her iki hastanenin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini belirten Çamsarı, yapımı devam eden yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

“MERSİN ŞEHİR HASTANESİ’NİN YÜZDE 72’Sİ TAMAMLANDI”

Merkez Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi’nde inşasına başlanan bin 250 yataklı Mersin Toroslar Entegre Sağlık Kampüsü’nün yapımının devam ettiğini dile getiren Çamsarı, 650 milyon TL yatırım bedeli olan şehir hastanesinin yüzde 72’sinin tamamlandığını söyledi. Hastanede 544 tek kişilik, 252 çift kişilik oda bulunduğunu ifade eden Çamsarı, “Bunların 16’sı palyatif oda olacak. Hastanede 53 ameliyathane, 30 diyaliz ünitesi, 10 yanık merkezi ve oldukça fazla yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastanemiz bir ana bina ile 450 yataklı Onkoloji, 450 yataklı KVC artı Psikiyatri ve 350 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere 3 ek binadan oluşuyor. Şu anda hastane inşaatında 4 bin 500 işçi çalışıyor” şeklinde konuştu.

150 Yataklı Anamur Devlet Hastanesi’nin de 33 milyon 200 bin TL yatırım bedeli ile yapımının devam ettiğini anlatan Çamsarı, Erdemli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin tadilat projesi ile Tarsus Devlet Hastanesi genel iklimlendirme projesinin ise tamamlanarak ihale sürecinin başladığını bildirdi.

“MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Önümüzdeki süreçte yapımı planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Çamsarı, bunlar arasında yer alan 150 Yataklı Mezitli Devlet Hastanesi için yeni arsa tahsisinin yapıldığını ve kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, aynı arsa üzerine 50 Ünitlik Ağız Diş Sağlığı Merkezi yapılması için de karar alındığını kaydeden Çamsarı, Mersin Devlet Hastanesi’nin şehir hastanesinin tamamlanmasının ardından buraya taşınacağını, hastanenin mevcut arsası üzerine ise 300 yataklı revize ek blok olarak yeni bir hastane yapılmasının planlandığını dile getirdi. Çamsarı, Tarsus’a da 600 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacağını, arsasının hazır olduğunu ve ihale sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9953 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim