• BIST 9949.01
  • Altın 2976.723
  • Dolar 35.1352
  • Euro 36.6264
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 11 °C

Mepidol'den keratokonus hastalığının tedavisine ilişkin değerlendirme

Mepidol'den keratokonus hastalığının tedavisine ilişkin değerlendirme
Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, gözün saydam tabakasının incelmesi ve sivrileşmesiyle oluşan keratokonus hastalığının erken teşhis edilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol: - "Erken tanıyla hem görme kaybını engelleyebiliyoruz hem de bazı durumlarda kaybedilen görmeleri geri kazanabiliyoruz"

Medipol Sağlık Grubundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Op. Dr. Serdar Marol, erken tanının görme kaybını engellediğini ve bazı durumlarda kaybedilen görmelerin geri kazanılabileceğini vurguladı.

Marol, gözdeki dış mercek tabakası olan korneanın incelmesi ve dikleşmesiyle meydana gelen keratokonusun tedavi edilmediğinde ilerleyici görme kaybına yol açabilen ciddi bir hastalık olduğunu vurguladı.

Hastalığın erken teşhisinin önemine dikkati çeken Marol, "Erken tanıyla hem görme kaybını engelleyebiliyoruz hem de bazı durumlarda kaybedilen görmeleri geri kazanabiliyoruz." ifadesini kullandı.

Keratokonusun en önemli nedenlerinden birinin genetik yatkınlık olduğunu belirten Marol, "Genetik yatkınlık bu hastalığın temelini oluşturuyor. Ancak sadece yatkınlık, keratokonus oluşumunu tetiklemiyor. Özellikle çocukluk çağında aşırı göz kaşıma, hastalığın ilerlemesine neden olabiliyor. Çocuklar gözlerini kaşıdığında, bu alışkanlık ilerleyen dönemlerde kornea tabakasında şekil bozukluklarına ve keratokonusa yol açabiliyor." bilgisini verdi.

Hastalığın ilerleyişini durdurabilmenin mümkün olduğunu vurgulayan Marol, "Erken teşhisle görme kaybını engellemek mümkün. Keratokonus ne kadar erken tespit edilirse, hastalığın ilerlemesi o kadar önlenebilir. Keratokonusun tespiti için yapılan topografik cihazlar ve detaylı tetkikler çok önemlidir. Eğer gözlüklerle görme iyileştirilemiyorsa, bir göz hastalıkları uzmanına başvurulmalı ve keratokonus şüphesiyle gerekli tetkikler yapılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Çapraz bağlama tedavisinin, hastaların görme kayıplarını önleyebilecek yüzde 100 başarı oranına sahip bir yönte olduğunu aktaran Marol, "Bu tedaviyle hastalar, görme kaybına uğramadan günlük hayatlarına devam edebilirler. Sert kontakt lensler, göz içi halkalar ve topografi lazerle yapılan tedavilerle kaybedilen görmelerin bir kısmı geri kazanılabiliyor." ifadesini kullandı.

40 yaş sonrası hastalarda göz içi mercekler kullanılarak, görme kaybı olan bireyler için önemli iyileşmeler sağlanabildiğine işaret eden Marol, bazı hastaların, gözlük veya kontakt lens kullanmadan günlük yaşamlarına devam edebildiğini belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim