• BIST 9659.96
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 6 °C

Menapozun ilacı bulundu

Menapozun ilacı bulundu
Kadının en zor dönemi olan menopoz ve sıkıntılarıyla basit önlemler mücadele edebilirsiniz...Op. Dr. Aylin Totan, kadınların korkulu rüyası olan menopozun,

Op. Dr. Aylin Totan, kadınların korkulu rüyası olan menopozun, yürüyüş yapmak, sigara ve kafeinli gıdalardan uzak durmak gibi basit önlemlerle kabus olmaktan çıktığını söyledi. Kadınların korkulu rüyası olan menopozun, basit önlemlerle kabus olmaktan çıktığını belirterek, menopoza giren kadınlara bol bol yürüyüş yapmalarını, kullanıyorlarsa sigarayı bırakmalarını, aşırı çay, kahve, kola gibi kafeinli gıdalardan uzak durmalarını önerdi.


Totan, menopozun en büyük belirtisinin adet düzensizlikleri olduğunu ifade ederek, “Ateş basması, terleme, çarpıntı yanı sıra zaman zaman yüzde ve boyunda kızarıklıklar meydana gelebilir. Bu belirtiler menopozun ilk dönemlerinde sıklık gösterse de zamanla azalmaktadır. Menopoz döneminde gerginlik ve sıkıntı gibi psikolojik sorunlar da meydana gelirken uykunun kalitesi düşer. Cinsel birliktelikte ağrı hissi, idrar yapmada zorluk gibi belirtiler de menopoz döneminde görülen şikayetlerdir” diye konuştu.


Her kadın farklı yaşıyor
Menopozun genellikle 45-50’li yaşlarda görülmeye başladığına işaret eden Totan, bu dönemde her kadının aynı şiddette belirtilerle karşılaşmayacağına dikkat çekti. "Hatta kimi bireylerde hiç sorun çıkmamakta ya da çok hafif seyretmektedir" diyen Totan şöyle devam etti:

"Ancak; kendini iyi hissetmeyen, menopozun hayatını nasıl etkileyeceğini merak eden bireyler mutlaka doktorundan destek almalıdır. Kişinin menopoz dönemine bilinçli ve hazırlıklı girmesi menopoz belirtilerinin şiddetini azaltır. Menopozdan sonra insan vücudundaki total kemik kitlesinde azalma görülür. Bu nedenle kırık oranları da artabilir. Bunun için 20-30 yaşları civarında doğal yollardan kalsiyum alınması son derece önemlidir. Kemik kaybının önlenmesinde yaşam tarzının da rolü vardır. Bu dönemde hanımlara yürüyüş önerilir. Sigara kullanımı da kemik kaybını artırdığı için sigarayı bırakması önerilir. Aşırı çay, kahve, kola gibi kafeinli gıdaların kontrollü tüketimi tavsiye edilir.”

Yürüyüş önemli
Menopoz döneminde östrojen hormonunun ve koruyucu etkisinin azalmasından dolayı kalp ve damar hastalıklarında artış gözlendiğini belirten Totan, tansiyon ve şeker hastalarının yanı sıra sigara kullanan bireylerin de risk taşıdığına işaret etti.
Totan, Menopozdan sonra kadınlarda düşük dansiteli kolesterolde hızlı bir yükselmenin görüldüğünü ve bunun sonucunda koroner kalp hastalığı riskinin arttığına dikkat çekerek, "Bu dönemde bireye doktorunun muayene bulguları neticesinde östrojen tedavisi uygulanabilir. Kalp için koruyucu olan yüksek dansiteli kolesterol oranı yalnızca egzersizle arttığından kişinin yürüyüş yapması kemik erimesini önlediği gibi kalp için de koruyucu olacaktır” dedi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim