• BIST 9830.56
  • Altın 2965.752
  • Dolar 35.151
  • Euro 36.5037
  • Ankara -3 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Bursa 0 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 4 °C

Meme Küçültme Ameliyatı

Meme Küçültme Ameliyatı
Orantısız bir şekilde büyük göğüsleriniz varsa ve bunlar boyun ağrısına, sırt ağrısına veya diğer fiziksel semptomlara neden oluyorsa meme küçültme ameliyatı ile bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Meme küçültme ameliyatı olan çoğu kadın bu tür sıkıntılarından kurtulmuştur. Jinekomasti (erkek memelerinin anormal şekilde büyümesi) olan erkeklere de meme küçültme ameliyatı yapılmaktadır.

Ameliyat olmadan önce, faydalarını, potansiyel komplikasyonlarını ve iyileşme sürecini bilmek sizi rahatlatacaktır.

Meme Küçültme Ameliyatı Öncesi Muayene

Meme küçültme ameliyatından önce mutlaka bir estetik cerraha danışmalısınız. Konsültasyon sırasında, göğsünüzde bir yumru olup olmadığı veya göğsünüzü etkileyen başka tıbbi durumların olup olmadığı da dahil olmak üzere tıbbi geçmişiniz hakkında konuşacaksınız. Cerrahınız ayrıca ailenizin tıbbi geçmişini de soracaktır.

Doktorunuzla konuşurken tıbbi geçmişiniz ve neden meme küçültme ameliyatı olmak isteğiniz konusunda tamamen açık olun. Göğüslerinizin size fiziksel olarak nasıl hissettirdiği ve yaşadığınız fiziksel zorlukların sebep olduğu duygusal sorunları da mutlaka açıkça dile getirin.

Cerrahınız, göğüslerinizin fotoğraflarını çekebilir, ölçümler yapabilir ve sizin için ideal hedefe ulaşmak için ne kadar meme dokusunun çıkarılması gerektiği konusunda sizinle konuşabilir. Ayrıca ameliyat öncesi hazırlık ve ameliyat sonrası iyileşme süreci hakkında detaylı bilgi alacaksınız. Ameliyat öncesi mamografi ve fiziksel muayene gerçekleştirilecektir.

Konsültasyon sırasında, cerrahınız sigara içip içmediğinizi ve herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığınızı soracaktır. İyileşme sürecinin istenen şekilde olmasını sağlamak için ameliyattan önce ve sonra bir süre sigarayı bırakmanız gerekebilir. Ayrıca aspirin, motrin veya aleve gibi diğer anti-enflamatuar bazı ilaçları almayı bırakmanız gerekebilir. Cerrahınız, yapmanız ve yapmamanız gerekenler hakkında size detaylı bilgi verecektir.

Meme Küçültme Ameliyatı İçin Nasıl Hazırlanılır

Doğru bir iyileşme sağlamak için iyi bir fiziksel formda olmanız gerekir, bu nedenle meme küçültme ameliyatından önce ve sonra cerrahınızın size verdiği talimatları mutlaka yapın.

Ameliyattan önce, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin daha rahat geçmesi için evinizde şunları bulundurmanız önerilir:

• Bol miktarda buz

• Gazlı bez

• Gevşek, rahat tişört ve bluzlar

• Cerrah tarafından insizyon bölgeleri için önerilen özel merhemler veya kremler

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kişisel durumunuza bağlı olarak, meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve hastanede en az bir gece kalmanız gerekebilir.

Meme küçültme ameliyatı 2-5 saat arası sürer. Cerrahınız meme ucunuzun çevresini kesip, ardından göğsün üzerinde bir anahtar deliği şeklinde aşağıya doğru keser. Ameliyat ekibi, ekstra deri, doku ve yağları göğsünüzden alır ve meme başınızı yeniden konumlandırır. Cerrahınız drenaj tüplerini kullanabilir ve ardından göğüslerinizi diker ve özel bir gazlı bezle sarar. Ayrıca cerrahi sütyen giymeniz gerekir.

Meme Küçültme Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci

Meme küçültme ameliyatı için işten veya okuldan en az bir hafta izin almanız gerekir. İyileşme sürecinde ameliyattan sonra en az bir ay fiziksel egzersiz yapmamanız gerekir.

Meme küçültme ameliyatından sonra ağrılarınız olabilir. Cerrahınız ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca sizi rahatlatmak için size ağrı kesici verecektir. Ayrıca ağır kaldırmaktan da kaçınmalısınız.

Meme Küçültme Ameliyatı Komplikasyonları ve Yan Etkileri

Skarlar meme küçültme ameliyatının normal bir yan etkisidir. Bu izler zamanla kaybolacaktır. Ameliyattan hemen sonra ağır cisimler kaldırırsanız izler daha kötü hale gelebilir. Nadir durumlarda, bazı insanlar, cilt grefti gerektirebilecek olan meme ucundaki yetersiz iyileşme gibi belirli komplikasyonlara sahiptir.

Meme küçültme ameliyatından sonra bunları yaşıyorsanız derhal doktorunuza başvurun:

• Cerrahi bölgede kızarıklık, hassasiyet veya olağandışı şişlik veya ateş gibi ilk enfeksiyon belirtisi

• İnsizyon bölgesinde olağandışı bir akıntı varsa (irin dahil)

• Dikişlerinizden herhangi birinin önce çıkması durumunda

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim