• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 10 °C

Meme kanseri teşhisinde yeni dönem

Meme kanseri teşhisinde yeni dönem
Türkiye’de kadınlarda sık rastlanan meme kanseri, her 8 kadından 1’ini tehdit ediyor. Erken teşhiste konforlu ve güvenilir bir yöntem olan TomoSonografi ile meme kanseri tedavisinde yeni dönem başlıyor.

Meme kanseri kadınların korkulu rüyası olmasına rağmen gelişmiş görüntüleme teknikleri sayesinde erken teşhis edildiğinde hastaların %98'i başarıyla tedavi edilebildiği gibi, memelerinin bile alınmasına gerek kalmayabiliyor. Bununla birlikte geçmişte meme kanseri menopoz sonrası kadınların hastalığı gibi algılanırken, artık 20'li yaşlarda teşhis konan kişilerin sayısının artmasıyla bu algı da değişmeye başlıyor. Bu yüzden her yaşta, herkes için erken teşhis hayat kurtarıyor. Özel Avrupa Şafak Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Ali Yurtlak ile yaptığımız röportaj da meme kanseri ve erken teşhisi için kullandıkları yeni teknoloji TomoSonografi yöntemi hakkında konuştuk.

Erken teşhis için ergenlikten itibaren her ay elle kontrol ve yılda bir doktor kontrolü öneriliyor. 40 yaş sonrası kadınlar için mamografi ve ultrason ile bu kontroller yapılıyor.

HASTALIĞIN YAŞI ÖNEMLİ

40 yaş altında ise sadece elle kontrol önerilir ve eline şüpheli bir oluşum gelen kişinin doktoruna başvurup ultrason ile kontrolünü yaptırması isteniyor. Elle uygulanan klasik ultrason meme kontrolünde uzun ve zahmetli bir yöntem olduğundan, bir tarama sistemi olarak genç yaşlardan itibaren düzenli olarak önerilemiyordu, ancak gerek duyuldukça uygulanabiliyordu. Bu da geç kalınmış kanser teşhisleriyle karşılaşma sıklığını artırıyor.

GENÇ YAŞLI HERKESE UYGUN

Yeni teknoloji 3 Boyutlu Otomatik Meme TomoSonografi sistemi sayesinde her yaşta hızlı, konforlu ve güvenilir bir şekilde herkes meme kontrollerini yaptırabiliyor. Sistem ultrasonun kullandığı ses dalgası yöntemiyle çalıştığından hiçbir zararı olmuyor. Kadın, erkek, genç, yaşlı herkese uygun. Kalp pili, implant, hamilelik vs gibi hiçbir durum engel oluşturmuyor. Her memeden 240 adet görüntü alarak tüm memeyi detaylı inceleme, raporlama imkanı sağladığından erken teşhisde hem hastalar için hem de uzmanlar için büyük bir avantaj sağlıyor.

NEFES DARLIĞINDA 'PULMONER' DEVRİM!

Pulmoner rehabilitasyon nefes darlığıyla başa çıkabilmeyi, aynı zamanda daha güçlü ve sağlıklı hissetmenizi sağlıyor. Bu rehabilitasyon programını Türk Toraks Derneği ve Sağlık Bakanlığı birlikte yürütüyor. Pulmoner rehabilitasyon kronik solunumun bir bileşeni olarak kabul edilerek uzun süreli solunum hastalığı olanlar için uygulanıyor. Program 8 haftada tamamlanıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim