• BIST 9640.08
  • Altın 2948.141
  • Dolar 34.6242
  • Euro 36.62
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Meme kanseri batılı kadını daha çok seviyor!

Meme kanseri batılı kadını daha çok seviyor!
Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, meme kanserine yakalanma hızının gelişmiş ülkelerde 30 kat daha hızlı olduğunu belirtti.

Aynı zamanda, Türkiye'deki meme kanseri vakalarının doğu illerine nazaran batı illerinde daha fazla olduğuna dikkat çeken Tuncer, 'Gelişmiş toplumlarda kadınların sigara içme oranı çok daha yüksek ve daha az çocuk sahibi oluyor, daha az emziriyorlar' diye konuştu. Günümüzde meme kanserinde yaşama umudunun 9 kat arttığını anlatan Tuncer, 'Tarama işlemlerini gerçekleştirdiğimiz zaman hastalığa bağlı ölümleri ortadan kaldırabiliriz' dedi.

GÜZEL SESLER DE AZALDI
Sağlıklı beslenme, yüz güzelliğinin yanında ağız kubbesinin yuvarlak olmasını; yani kişilerin güzel bir sese sahip olmasını sağlıyor. Prof. Dr. Aydın'a göre son dönemde güzel sesli şarkıcılar da bu yüzden azaldı. Aydın, şu uyarılarda bulundu: 'Çocuklar anne sütüyle beslendikleri bir yaşına kadar çok güzeldir. Çünkü anneler beslenme konusunda aşırı hassasiyet gösterirler. Ne zaman ki çocuk 3-4 yaşına gelir ve doğal olmayan gıdalarla beslenmeye başlar, yüz yapısı değişir. En azından ilköğretime başlayana dek dikkatli olmak gerekiyor.'

İster et ister ot ille de Anadolu mutfağı olsun
'Türkiye'deki insanlar şanslı. Anadolu mutfağıyla geleneksel şekilde beslendiğiniz takdirde hem daha sağlıklı hem de daha güzel olursunuz. Ancak yanlış beslenildiği için günümüzde gençlerin ve çocukların yüzleri daralmaya, fizikleri bozulmaya başladı.' Bu sözler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenmesi ve Metabolizma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın'a ait. Çalışmalarını, Hayykitap
Yayınevi'nden çıkan '7'den 70'e Taş Devri Diyeti' kitabında anlatan Aydın'a göre, tüm bunların sebebi başta şeker olmak üzere rafine edilmiş gıdaların köylere kadar girmesi. Aydın, 'Yeni nesilde daha çok diş şekil bozukluğu, geniz eti, bademcik sorunu, sinüs iltihabı ve burun kemiği eğriliği var. Doğal, işlenmemiş yiyeceklerle beslenen insanların sağlıkları çok daha iyi oluyor' diye konuştu. İnsanların yemek anlayışlarını doğduğu kentlerde başlayan beslenme alışkanlıklarıyla devam ettirmeleri gerektiğini savunan Aydın, 'Gaziantepli kebaptan, Trabzonlu hamsiden, Antalyalı portakaldan, İzmirli ottan vazgeçmemeli' uyarısında bulundu. Aydın'a göre insanların yüzde 70'i etçil, yüzde 20'si otçul, yüzde 10'u da hepçil bir yapıya sahip. Bu yüzden kişi, kendisini hangi beslenme şekline yakın hissediyorsa öyle beslenmeli. Ancak yediğiniz et kadar yanına da salata ya da sebze koymanız gerekiyor.

Her telden bir sofra
Etin, yağın, sebzenin, yoğurdun ve tahılın içinde yer aldığı sağlıklı bir sofra örneğini AKŞAM okurları için kuran Prof. Dr. Aydın, doğal gıdaların insanı güzelleştirdiğini belirtti.
Türkan YILMAZER

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3378 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim