Yılbaşı gecesine bir ay kaldı, kadın erkek pek çok kişinin kilo verme derdi yeniden başladı! O özel gece için “Kıyafetimin içine giremiyorum”, “Acil zayıflamam lazım”, “Karnımdaki yağları eritmeliyim” şeklinde cümleler kurmaya başladıysanız haberimiz tam size göre. Uzmanlara “Mucizevi biçimde bir ay içinde zayıflamak mümkün mü?, “Zayıflama cihazları işe yarar mı?”, “Zayıflama hapları etkili mi?”, “Selülitin çaresi var mı?” sorularını yönelttik. Aldığımız yanıtlardan biri çok ilginçti. Çünkü her yerde “Selülite kesin çözüm”, “Selülitin çaresi var”, “Masajla selülit giderilir” ilanları görmemize rağmen selülitin tedavisinin olmadığını öğrendik…
Diyetisten Elif Yıldırım Karacanoğlu, mucize zayıflama diye bir şey olmadığını söylerken bir de uyarıda bulundu:
“Eğer bir ürün sizi hızlı ve emeksiz şekilde zayıflatacağını iddia ediyorsa mutlaka sorgulamak lazım. Olabileceklerden daha fazlasını mı öneriyor? Kilo verdikten sonra nasıl korunacağından bahsediyor mu? Sizin diyabetli ya da tansiyon hastası olduğunuzu göz önüne alıyor mu?” Kişinin yemek yeme tercihleri, öncelik ve alışkanlıkları göz önüne alınarak bir beslenme programı oluşturulması gerektiğini ifade eden Karacanoğlu şunları anlattı:
Beslenme eğitimi: Etkin bir kilo verme ve verilen kiloyu korumak için herkes bir yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığı benimsemeli. Öğün planlaması bir diyetisyen tarafından yapılırken, birey bu işe dahil edilmeli.
Fiziksel aktivite: yürümek de dahil, fiziksel aktivite programın birincil öğelerindendir. İnsanlar günlük 30- 60 dk ortalama bir egzersize mutlaka yönlendirilmeliler. Kilo kaybını başarmak ve devam ettirmek için, bunu yaşam tarzlarına dahil etmeliler.
Davranış değişikliği: bu alışkanlıkları yaşam tarzı olarak görmeli ve böylece kilo korumak hedeflenmeli.
Psikolojik destek: kilo vermek için kişiler mutlaka desteklenmeli ve kilonun korunması esnasında destek grupları ile görüşülmeli.
ŞİŞMANLIK KANSERİ GETİRİYOR
Genel Cerrahi Uzmanı, Amerikan Kozmetik Cerrahi Derneği Üyesi ve Eğitmeni Op. Dr. Ziya Şaylan, insanoğlunun yüzyıllardır obeziteye çözüm bulmaya çalıştığını ifade ederken, “Bana yağ emdirmeye gelen hastalar arasında hiçte az olmayacak sayıda midesine kelepçe taktıranlar veya mide bypass’ı yaptıranlar var. Şişmanlığın çaresi bulunursa insanlar ortalama 5 sene daha uzun yaşarlar. Şişmanlık şeker hastalığına, akciğer, kalp ve damar hastalıklarına, eklem ve bel kemiği hastalıklarına sebep olabilir. Dünya sağlık teşkilatının en son verilerine göre şişmanlar daha fazla kanser oluyor” dedi.
HAPLAR ETKİLİ Mİ?
İdeal ağırlığının yüzde 20 ve fazlasına sahip kişilere sık sağlık kontrolleriyle ilaçlar verilebileceğini belirten Karacanoğlu, zayıflamak için kullanılan cihazlardan bahsetti: “Zayıflama tedavisinde ilk hedef davranış değişikliğidir. Yani sağlıklı beslenme ve egzersizi bir yaşam tarzı haline getirmek. Ancak bunları yaparken masaj yapan, dolaşımı hızlandıran bir takım cihazlardan da ek fayda sağlanabilir. Biz de yağ, kas analizi yapan bir cihaz kullanıyoruz. Bu cihaz bize kişinin vücudunda ne kadar su ve mineral madde bulunduğunu, alması gereken hedef enerjiyi ve ideal ağırlığı hakkında fikir veriyor. Bir yol gösterici olarak düşünebilirsiniz.”
Op. Dr. Şaylan, “Piyasada onlarca farklı zayıflama cihazları mevcut” derken şöyle devam etti: Benim Üniversitede iken hocam rahmetli Prof. Demir Uğur derdi ki “Bir arazın birçok çözümü var ise bazen hiçbirisi de fayda etmiyor olabilir.” Düşük dozlu lazer uygulayan cihazlar faydalı. Bu cihazlar sayesinde yağ hücrelerinin duvarında delikler açılarak hücre içinde biriken yağların dışarı sızması sağlanır. Hücre dışına sızan bir tür “Sızma yağ”, hücreler arası boşlukta birikir ve uygulamanın hemen sonrasında yapılan özel masajlarla lenf ve kan yoluna sevk edilir ve vücuttan uzaklaştırılır. Uygulama günaşırı yapılan 6 seanstan ibarettir ve bu sürenin sonunda sonucu görürsünüz. Her hangi bir yan etkisi yoktur. Diğer yöntemlerde ki gibi yağ dokusu parçalanmadığından ve deri teması olmadığından yanıklara neden olmaz.
SELÜLİT VE SARKMA KONUSUNDA NE YAPMAK LAZIM?
Kişilerin 1-2 beden inceldikten sonra deri altı yağ dokusunun azalması ile kol bacak boyun gibi bölgelerde sarkmalar görülebileceğini kaydeden Diyetisyen Karacanoğlu, “Bunun için artık hafif ağırlık çalışmaları, plates gibi egzersizlere başlamak faydalı olur. Böylece kısa sürede sarkan bölgeler toparlanacaktır. Selülit zayıflama sürecinde azalma gösterir. Ancak kişinin daha az kafein alması, bol su içmesi, düzenli yürüyüş, yüzme gibi egzersizler yapması faydalı olacaktır. Düzenli masaj yaptırmak da selülitli bölgenin görünümünü düzeltir” şeklinde konuştu.
Op. Dr. Ziya Şaylan ise kadınlara kötü bir haber verdi: “Selülitin tedavisi yok. Belki bazı özel aletler ile belirli bir süre için kısmi bir düzelme sağlanabilir ancak bu kalıcı değildir. Sarkmalarda ise Radyo frekans ve ileri yaşlarda artık cilt elastikiyeti kalmamış ise ameliyat gereklidir. Burada belirtmem gereken diğer bir hususta aşırı zayıflamalardan sonra sarkan derilerin ameliyatla alınması yeni bir cerrahi disiplin olan “Post-Bariatrik Cerrahi” bilim dalının konusudur.”
Meğer kandırılıyormuşuz! Kozmetik, spor, ameliyat efsanelerine son nokta!
Yılbaşı gecesine bir ay kaldı, kadın erkek pek çok kişinin kilo verme derdi yeniden başladı! O özel gece için “Kıyafetimin içine giremiyorum”,..
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 3021 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Prof. Dr. Özşahin: “Sağlığınız İçin Düzenli Check-up Yaptırmayı İhmal Etmeyin”Prof. Dr. Akatlı Kürşat Özşahin, check-up kapsamında yapılan testlerin vücudun genel işleyişini analiz etmek ve potansiyel sağlık sorunlarını önceden...
Muğla Eah Başhekimi Togan’dan ’Sıcak’ UyarısıMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı...
Bursa’nın Tansiyonu ÖlçüldüBursa'da faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kuruluşları, hipertansiyon konusunda bilinç düzeyini artırmak amacıyla şehrin farklı noktalarında vatandaşlara...
DSÖ: 1,8 milyar yetişkin yeterince fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altındaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yaklaşık 1,8 milyar yetişkinin yeterli fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altında olduğunu bildirdi.
- 18:38 - Sudan'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 1000'i aştı
- 19:38 - UNRWA Komiseri Lazzarini'den Gazze'deki açlık ve kıtlığın önlenmesi için "siyasi irade" vurgusu
- 18:48 - İsrail'in Lübnan'ın güneyine saldırısında iki sağlık görevlisi daha hayatını kaybetti
- 18:08 - Muğla'da, geleneksel Hint tıbbı Ayurveda'nın meraklılarının buluştuğu AYURFEST gerçekleştirildi
- 17:48 - Samsun'da "25. Ulusal Çocuk Forumu Çeyrek Asır Çocuk Buluşmaları" başladı
- 17:03 - Fas'ta doktorlar zam talebiyle üç gün grev yapma kararı aldı
- 15:23 - Uzmanından prematüre bebeklerin sağlıklı geleceği için uzun süreli takip önerisi
- 15:13 - İstanbul Dişhekimleri Odasınca Hataylı 10 bin öğrenciye sağlık taraması yapılacak
- 15:03 - Antalya'da 10. Avrasya Acil Tıp Kongresi ve 20. Türkiye Acil Tıp Kongresi yapıldı
- 15:03 - "Yenidoğan çetesi" davasının ilk duruşması sürüyor
- 14:33 - Eskişehir İl Sağlık Müdürü Bildirici'den ağız ve diş sağlığına ilişkin açıklama
- 13:58 - Espiye Devlet Hastanesi'nde tatbikat gerçekleştirildi
- 13:53 - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi
- 12:58 - Astım ve KOAH hastaları Çankırı'daki tuz mağarasındaki tedaviyle rahat nefes alıyor
- 12:53 - Bağdat'taki rehabilitasyon merkezinde 5 bine yakın uyuşturucu bağımlısı tedavi görüyor
- 12:43 - İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 6'sı sağlık çalışanı 15 kişi öldü
- 12:33 - Mardin'de Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenlendi
- 12:08 - "Yenidoğan çetesi" davasında 47 sanığın yargılanmasına başlandı
- 11:33 - Türk bilim insanları şeker ölçümünü pratik hale getiren tıbbi cihaz üretti
- 11:08 - İŞ'İN ÖTESİ - Sokakları yeni güne hazırlıyorlar
- 09:43 - Kalp krizi artık 20'li yaşlarda da görülebiliyor
- 04:38 - Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu için taziye mesajı
- 23:53 - İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 2 sağlık çalışanı öldü
- 18:13 - Gazze'de ağrı kesicinin dahi bulunmadığı Kemal Advan Hastanesi'nde yaralılar ölümü bekliyor
- 17:53 - İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden 13 yaşındaki çocuğun HIV virüsü nedeniyle ölmesine ilişkin açıklama:
- 17:38 - Sağlık çalışanları, Gazze'ye "tıbbi koridor" açılması talebiyle yürüdü
- 17:23 - Bingöl'de trafik kazasında yaşamını yitiren gencin organları 4 kişiye umut oldu
- 16:03 - Tekirdağ'da hemşire evinde ölü bulundu
- 15:48 - AstraZeneca'dan "Ten Tene Temasla Hayata Sarılsın" projesine destek
- 15:43 - Türk Eczacılar Birliği'nden sağlık ürünlerinin eczane dışında satılmasına ilişkin açıklama:
- 15:33 - Tayfur Havutçu'nun sağlık durumu
- 15:18 - Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail 2 sağlık görevlisini doğrudan hedef alarak öldürdü
- 15:03 - DSÖ, İsrail ordusunun Lübnan'da sivil savunma merkezine yaptığı saldırıyı kınadı
- 14:33 - Türk Kızılay'dan kan bağışı ve HIV iddialarına ilişkin açıklama:
- 13:33 - Küresel sağlık liderleri "antimikrobiyal dirence" karşı Suudi Arabistan'da bir araya geliyor
- 12:53 - Hakkari'de Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenlendi
- 11:58 - Hindistan'da hastanede çıkan yangında 10 bebek öldü
- 11:48 - Atatürk Üniversitesi'nde "Nanoteknoloji, Nanotıp ve Omiks" konferansı
- 11:38 - Ordu'da öğretmen çiftin prematüre ikizleri 16. ayına girdi
- 11:38 - 620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim