• BIST 9724.5
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 10 °C

Medipol'den Fakik Göz İçi Lens ve No Touch Lazer tedavi yöntemi

Medipol'den Fakik Göz İçi Lens ve No Touch Lazer tedavi yöntemi
Medipol Sağlık Grubundan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, gözlükten ve kontakt lensten bağımsız yaşamak isteyenlere yönelik "Fakik Göz İçi Lens" ve "No Touch Lazer" tedavi yöntemlerini anlattı.

Medipol Sağlık Grubu'ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım: - "Lazer, uygulamaları cerrahi tecrübemizle ve yüksek teknoloji içeren lazer cihazlarıyla birlikte güvenli bir şekilde yapılıyor"

Gruptan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, yüksek teknoloji içeren lazer cihazlarıyla yapılan No Touch Lazer tedavisinin ve Fakik Göz İçi Lens uygulamalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve bu sayede hastaların gözlük ve kontakt lensten bağımsız, yaşam kaliteleri artmış olarak hayatlarına devam edebildiğini aktardı.

Miyopi, astigmatizma ya da hipermetropi olarak adlandırılan kırma kusurlarının tedavisinde öncelikle hastanın iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, daha sonra yapılan tetkiklerle tedavi yöntemini kararlaştırdıklarını kaydetti.

Gözde lazer tedavilerinin farklı başlıklarda değerlendirildiği bilgisini paylaşan Yıldırım, "Bunlardan biri gözün yüzeyine lazer uygulama şeklinde yaptığımız PRK ya da No Touch tedavisi olarak adlandırdığımız yöntemdir. Diğer tedavi yöntemimiz ise lasik olarak adlandırdığımız ve korneanın dokusundan bir tabaka kaldırıp ardından lazer uygulaması şeklinde yaptığımız yöntemdir. Lazer, uygulamaları cerrahi tecrübemizle ve yüksek teknoloji içeren lazer cihazlarıyla birlikte güvenli bir şekilde yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Kontakt lens kullanmak istemeyen, gözü lazer için uygun olmayan, korneası farklı nedenlerden dolayı lazer tedavisine uygun olmayan gözlerde de Fakik göz için lens seçeneklerinin mevcut olduğuna değinen Yıldırım, bu tedavileri yapmadan önce ve yaptıktan sonra da hastaların dikkatli değerlendirilmeleri ve kontrollerine aksatmadan gelmelerinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

- "İlk 2 günde yanma, batma, bir takım ağrılar olabiliyor"

Lazer tedavileri altında birçok seçeneğin olduğunu aktaran ve tedavi yöntemlerinin belirlenmesinde hastanın yaşam şekli ve yaptığı işin belirleyici olabildiğine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Travmaya açık, korneasında bir takım problemler olan hastalarda ya da ince kornealı vakalarda diğer özellikler uygunsa PRK ya da No Touch Lazer olarak adlandırdığımız tedavileri uygulayabiliyoruz. Bu tedavi yönteminin küçük bir dezavantajı da bulunuyor. Özellikle ilk 2 günde yanma, batma, bir takım ağrılar olabiliyor. Astigmatizma'nın etkin düzeltilmesinde ve hastanın birinci gün hemen hayatına dönebilme imkanı sunması açısından geleneksel lasik yöntemleri de hala popüler. Lasik yöntemi de oldukça iyi bir yöntem. İyi cerrahi tekniği yüksek teknoloji içeren lazer cihazlarıyla birlikte uyguladığımızda kırma kusurlarını etkin bir şeklide tedavi edebiliyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim