Alanında marka olmuş doktor ve hastanelerin İstanbul ve Ankara'da bulunması nedeniyle turistlerin tercihlerini bu iki şehirden yana kullandığını söyledi.
Agne Tur ile Medikal Turizm Derneği'nin birlikte oluşturdukları 'Medikal Seyahat Organizasyonu'nun tanıtım toplantısı Tayla Otel'de yapıldı. Programa katılan Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr. Sinan İbiş, Antalya'nın sağlık turizminden pay alamadığını savundu. İbiş, konaklama alanında şanslı bir il olan Antalya'nın aynı başarıyı sağlık turizminde gösteremediğini öne sürdü.
Sağlık turizminde hizmet verebilmek için hastane açmanın yeterli olmadığını, alanında marka olmuş hekimlere ihtiyaç olduğunu kaydeden İbiş, bu isimlerin de İstanbul ve Ankara'da görev yaptığını belirtti.
Türkiye'nin en büyük tıp fakültelerinin Ankara ve İstanbul'da olduğunu, yurt dışı hastalarının bu illerde bulunan hastaneleri tercih ettiğini aktaran İbiş, "Bu şehirlerde alanında markalaşmış hekimler bulunuyor. Antalya'da ise turizm olanakları gelişmiş, ancak sağlık turizmi burada 'sıfır' düzeyinde. Antalya'nın öncelikle markalaşmış tıp alanlarını genişletmesi, hastaların uzun süre konaklamasını sağlayacak olan tüp bebek, kanser, organ nakli gibi tedavilerle ilgili uzman kadrolarını oluşturması lazım." diye konuştu.
"SAĞLIK TURİZMİNE İLGİ VAR AMA ALTI DOLMUYOR"
Sağlık turizminde güven ve kalitenin ön planda olduğunu anlatan İbiş, hastaların doktor kadar sağlık kurumu konusunda da titiz davrandığını vurguladı. Bu iki beklentisine cevap bulan hastanın bu kez "Tedavi olacağım şehirde başka neler yapabilirim?" diye sormaya başladığını belirten İbiş, Türkiye'de sağlık turizmine karşı bir ilgi olmasına karşın, bunun altının doldurulamadığını savundu. İbiş, sağlığın da turizm gibi ucuz pazarlanmaya çalışıldığını ileri sürdü.
Sinan İbiş şöyle konuştu: "Hemen kazanma hayalleri kuruyoruz ama bu böyle olmaz. Türkiye'nin 'ucuz hizmet alınabilecek ülke' imajı var. Bu son derece yanlış. Türkiye'nin sağlıkta tecrübeli ve güvenilir bir ülke olması gerekiyor."
"ANTALYA CAN ÇEKİŞİYOR"
Turizm gibi sağlık alanında da fiyatların aşağıya çekilmesinin kötü sonuçlar doğurduğuna değinen İbiş, "İnsanlar fiyatı aşağıya çekip piyasayı öldürüyor. Sağlıkta yapılan en büyük yanlış budur. Antalya can çekişiyor, çünkü herkes fiyatı aşağıya indiriyor. Fiyatı indirerek rekabet olmaz. Türkiye'nin ucuz hizmet satılan bir ülke gibi gözükmemesi gerekiyor, çünkü sağlıkta ucuzluk olmaz. Bir otelde ucuz yatılabilir ama ucuz diye sağlık satın alınmaz. Antalya bugün böyle çalışıyor ama sağlık böyle bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.
Star Gündem