• BIST 10638.58
  • Altın 2603.986
  • Dolar 33.1051
  • Euro 35.8759
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 31 °C
  • İzmir 29 °C

Lutesyum İle Umutlandıran Tedavi

Lutesyum İle Umutlandıran Tedavi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü'nden Prof.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü'nden Prof. Dr. Özgür Şanlı, kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavi yöntemlerinden sonuç alamayan prostat kanseri hastaları için "Lutesyum" tedavisinin öneminden bahsederek, "Lutesyum tedavisi ile prostat kanserini yenmek mümkün." dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü'nden Prof. Dr. Özgür Şanlı, Atom tedavisi adı altında geçen ancak halk arasında az bilinen "Lutesyum" tedavisi hakkında bilgiler paylaştı. Radyonüklid tedavi yöntemi olarak geçen Lutesyum ile prostat kanseri hastalarının hastalığı yenebileceğini dile getiren Prof. Dr. Özgür Şanlı, "Atom tedavisi, genel bir tanımlama. Bir akıllı ilaç düşünün; belli kanser türlerine hedeflenmiş, o akıllı ilacın farklı moleküller ile birleştirilip hastaya damar yoluyla veya ağız yoluyla içirilmesinin ardından, insan vücudunda gerçekleşen bir radyasyon tedavisi diyebiliriz. Lutesyum da atom tedavisi içerisinde yer alır. Genellikle dirençli prostat kanserinde; kemoterapi, radyoterapi ve diğer tedavi yöntemlerinde sonuç alınamayan hastalar için uygulanmaktadır." diye konuştu. Bu tedavi türünün hastanın yaşadığı kemik ağrısı gibi semptomları hafifletebileceğini dile getiren Prof. Dr. Özgür Şanlı, "Lutesyum, sağ kalım süresini artırabilir, ayrıca kemik ağrıları gibi semptomları hafifletme potansiyeline sahiptir. Bazı vakalarda hastalığın uzun süreli gerilemesini sağlar. Bu da kemoterapi radyoterapi gibi tedavi yöntemlerinden sonuç alamayan hastalar için çok önemli ve umut verici bir durumdur." şeklinde konuştu.

Kemoterapiden farklı, ciddi yan etkileri yok

Atom tedavisinin tiroit, prostat kanseri için ve nöroendokrin tümörler için önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şanlı, "Kemoterapi ile atom tedavisi arasında farklar var. Atom tedavisinin ciddi yan etkileri yok. 90 yaşındaki bir hastaya da bu tedaviyi uygulayabiliyorsunuz. Atom tedavisi sonrasında saç, kirpik dökülmesi gibi bir yan etki de yok. Sadece hastalarda ağız kuruluğu olabiliyor. Ancak bu da hastanın günlük yaşantısını etkileyecek bir yan etki değil. Kişi günlük yaşantısına rahatlıkla devam edebiliyor." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim