• BIST 9505.09
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Lösemide moral desteği çok önemli

Lösemide moral desteği  çok önemli
Acıbadem Adana Hastanesi 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında pediatrik hematoloji hasta ve hasta yakınlarına özel etkinlik düzenledi.

Yaklaşık 40 katılımcının olduğu etkinlikte Gönüllü Palyaçolar çocuklar için şarkılar söyledi.

Bir süreliğine de olsa hastanede olduklarını unutan çocuklar, palyaçolarla birlikte oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdi. Kanser tedavisindeki en önemli gücün motivasyon ve gönül desteği olduğunu belirten, Acıbadem Adana Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Antmen, 0 - 15 yaşları arasında Türkiye’de her yıl 2 bin 500 ila 3 bin arasında yeni çocukluk çağı kanseri tanısı konulduğunu; ailelerin ve toplumun bu hastalığa karşı duyarlı ve dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca lösemi tedavisinde kök hücre tedavisinin çok önemli olduğunu belirterek, daha çok sayıda kimsenin kök hücre bağışçısı olmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Hızlı Soluyorsa

Löseminin belirtileri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Bülent Antmen hastalığın fark edilmeden ilerleyebildiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle çocukta hızla ilerleyen solukluk, karaciğer ve dalak büyümesi ile ilişkilli bir problemin olması halinde hemen bir pediatrik hematoloji hekimine danışılmalı. Fark edilmeden ilerleyebilen hastalığın en önemli belirtileri arasında halsizlik, nedeni bilinmeyen ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ile karın ve kemik ağrısı gibi şikayetler yer alıyor. Bu belirtilerin dışında cilt altı kanamaları, burundan, idrardan veya karın ağrısı ile birlikte kakada kan görülmesi oldukça ciddi bulgulardır”

Kan testi titizlikle incelenmeli

Belirtiler gözlemleniyorsa, kan testi ve hemogram adı verilen kan sayımı periferik yayma adı verilen testin hemen yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Antmen, aksi durumda tedavide geç kalınabildiğini söyledi. Erken teşhisin tedavide çok önemli bir avantaj olduğunu belirten Prof. Dr. Antmen, bulguların demir eksikliği veya anemiyi andırabildiğini, ancak hızlı teşhis edilmez ve müdahale edilmezse hayati riski olması nedeniyle konunun titizlikle takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3059 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim