• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Liposuction ile Yağ Aldırma

Liposuction ile Yağ Aldırma
Liposuction ile yağ aldırma, bölgesel olarak inatçı yağ tabakalarından kurtulmak isteyenler için ince kanüller yardımıyla uygulanan özel bir cerrahi işlemdir.

 

Liposuction ile yağ aldırma, bölgesel olarak inatçı yağ tabakalarından kurtulmak isteyenler için ince kanüller yardımıyla uygulanan özel bir cerrahi işlemdir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda sık sık karşılaştığımız bölgesel yağ birikimi estetik kaygılar yanında sağlık açısından da bazı problemler barındırmaktadır. Bu yağlardan kurtulabilmek için yağ aldırma seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Liposuction işlemlerinde zayıflamaya yönelik bir beklenti içinde olmak doğru değildir. Bu işlemler bölgesel zayıflama sağlamaktadır. ancak bu işlemlerdeki amaç kilo vermek değil, kilo verdikten sonra belirli bölgelerde kalan yağ birikimlerini gidermektir.

Bu işlemle vücudunuzun belirli bölgelerinde birikmiş olan ve tüm uğraşlarınız rağmen kurtulamadığınız yağların cerrahi yöntem ile vücuttan alınmasıdır.   Bu işlem sayesinde anormal yağ birikintilerinden kurtulabilir ve vücudunuzdaki orantısız görüntüden kurtulabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Liposuction ile Yağ Aldırma

Liposuction ile yağ aldırma yöntemleri nelerdir?

Yağ aldırma ameliyatı kapsamında tercih edilebilecek  birçok yöntem vardır. Bu yöntemleri sizin talepleriniz ve doktorunuzun görüşüne göre tercih etmek mümkündür. Liposuction ile yağ aldırma yöntemleri şöyledir;

  • Lazer lipofiz:  Klasik liposuction operasyonlarından farklı olarak pratik ve basit bir yağ aldırma yöntemidir. Bu işlemler kanallar yerine lazer yardımıyla  işlem yapılacak bölgedeki yağlar eriştilmektedir.
  • Lazer liposuction:   Bu işlemde ise lazer enerjisi sayesinde yayılan dalgalarla yağlar parçalanır. Daha sonra kanüller kullanılarak parçalanan yağlar vücuttan dışarı atılmaktadır.
  • Vaser liposuction:  Bu işlem en güvenli, kalıcı ve hızlı yağ aldırma yöntemleri arasında yer alıyor. Bu işlemle vücudunuzun tüm bölgelerinden yağ aldırma işlemi yapabileceğinizi belirtelim. Ayrıca Vaser Liposuction tek seansta biter ve 10 litreye kadar yağ yakılabilir.

Yukarıda belirttiğimiz yöntemler dışında ameliyatsız yağ aldırma teknikleri de vardır.  Soğuk Lipoliz ya da Kavitasyon gibi yöntemlerle cerrahi operasyon olmadan yağ aldırabilirsiniz.

Kimler liposuction ile yağ aldırabilir?

Yağ aldırma işlemi zihinlerde zayıflama ve kitlesel kilo verme olarak uygulanan cerrahi operasyonlar olarak kalmış olabilir. Bu yanlış bir düşüncedir. Bu işlemle genel sağlığında bir sorun olmamasına ve kilo verebilmesine karşın belirli bölgelerde yağ birikimi olan ve orantısız görüntü oluşan kişiler tarafından yaptırılabilen bir operasyondur.

Sistematik bir sorununuz olmayan, gebelik durumu ya da şüphesi bulunmayan herkes liposuction ile yağ aldırma işlemine başvurabilir.  Zayıflamak ve kitlesel kilo vermek için uygun bir işlem değildir. Öncelikle diyet ve spor yaparak fazla kilolardan kurtulabilir ve daha sonra eritemediğiniz yağlar için yağ aldırma operasyonlarını tercih edebilirsiniz. Sağlık ve yaş engeliniz yoksa bu işlemi istediğiniz zaman olabilirsiniz.

Liposuction ile yağ aldırma riskleri

Liposuction ile yağ aldırma işlemlerinde her estetik cerrahi operasyonda olduğu gibi bazı riskler vardır. Ancak son yıllarda ülkemizde uygulanan başarılı cerrahi operasyonlar sayesinde bu süreçler bir risk olmaktan çıkmıştır. Genel olarak olan risklerden bazıları şöyledir;

  • Yağ hücrelerinin sürekli etkin olmasına karşı sarkma görülebilir.  İşlem sonucunda vücutta kalan yağ hücrelerinin çalışması sonucu düşük olasılıkla da olsa az miktarda sarkma olabilir.
  • Operasyon sonrasında işlem bölgesinde morluklar olacaktır.   Morluklar ortalama 10-15 gün içinde tamamen geçer.  Bazı kişilerde hiç morluk oluşmaz.
  • Ameliyattan sonra şişlikler yani ödemler ortaya çıkabilir. Bu ödemler 1-3 ay arasında azalır ve tamamen geçmesi 6 ila 12 ay arasında sürecektir.
  • Yağ aldırma ameliyatı sonrasında çok düşük olasılıkla olsa da operasyon bölgesindeki yaranın temiz tutulmaması durumunda enfeksiyon olabilir. Bu durumda doktorunuz antibiyotik tedavisi uygulayacaktır.
  • Bazı hastalarda kullanılan materyallere bağlı olarak alerjik reaksiyonlar olabilir. 
  • Operasyon sonrasında seroma isimli kan ve sıvı birikimi yaşanabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için operasyondan sonra korse kullanmalısınız. Bu durumda kan ve sıvıyı boşaltmak için cerrahi işlem yapılabilir.
  • Ameliyattan sonra gözle görülmeyecek çok küçük izler oluşsa da yaralar iyileştikçe izler geçecektir.

Liposuction ile yağ aldırma operasyonu sonrasında doktorunuzun belirttiği noktalara uyarsanız ve üzerinize düşen her görevi yerine getirirseniz bu sorunların görülme olasılığını en aza indirebilirsiniz.

Liposuction ile yağ aldırma sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Liposuction işlemleri sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlar şöyle sıralayabiliriz;

  • İşlem sonrasında ilk gün duş almayın. Ertesi gün sadece ılık duş alın. Yıkanırken de korseyi kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • İşlem sonrasında araç kullanımı için doktorunuza danışın.
  • Ameliyattan sonra 1 hafta kadar cinsel ilişkiden uzak durmanız önerilmektedir.  Bu süreçte yorulmamalı ve cinsel ilişki için doktorunuza danışmalısınız.
  • Lİposuction ile yağ aldırma operasyonu sonrasında bir süre ağır yük kaldırmaktan kaçının. Bu durumda sızıntı sorunlarınız olabilir.
  • Ameliyattan sonra hareket kabiliyetiniz bir süre düşük olur. Bu yüzden ilk zamanlar ani hareketler yapmayın.
  • Enfeksiyon durumuna karşı doktorunuz antibiyotik reçete edecektir.  Bu ilaçları düzenli kullanmalısınız.
  • Ameliyattan sonra 6 hafta kadar buhar banyosu, solaryum, güneşlenme gibi durumlardan kaçının. Bu durumlar dokularınızın şişmesine yol açabilir.
  • Ameliyattan sonra bir süre çok sıcak ve soğuk suyla temas etmeyin.

Liposuction ile yağ aldırma sonrası korse kullanımı

Liposuction ile yağ aldırma operasyonu sonrasında mutlaka özel bandaj ve korse kullanımı gerçekleştirmelisiniz. Korseyi doktorunuzun belirttiği süre boyunca hiç çıkarmayın. En az iki ay boyunca korse kullanmalısınız. Korse ya da bandajı düzenli kullanmazsanız morluklar görülebilir. Ayrıca bu durum iyileşmeyi de uzatacaktır. Doktorunuz belirttiği zaman korseyi bırakabilirsiniz.

 

Kaynak: https://altanyucetas.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15818 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim