• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 12 °C

Lazerle Dövme Sildirme Nedir?

Lazerle Dövme Sildirme Nedir?
Lazer ışınlarının deri yüzeyine hiçbir zarar vermeden geçerek deri içerisindeki koyu renkli dövme pigmentlerine ulaşarak parçalaması işlemine lazerle dövme sildirme işlemi denir.

 

Lazer ışınlarının deri yüzeyine hiçbir zarar vermeden geçerek deri içerisindeki koyu renkli dövme pigmentlerine ulaşarak parçalaması işlemine lazerle dövme sildirme işlemi denir. Dövme pigmenti gelen lazer ışığını emer ve ışıktaki mevcut enerji sese dönüşerek pigmentler küçük parçalara ayrılır. Bu küçük parçalar da vücudun kendi dokusu sayesinde kolaylıkla emilerek yok edilir. Böylelikle dövme vücuttan atılmış olur.

Her Dövme Yok Edilebilir mi?

Çoğu dövme pek bir zorluk yaşanmadan yok edilebilir ancak bu her zaman için geçerli olmamaktadır. Günümüzde dövme sildirme lazerleri olarak kullanılan cihazlar çok ileri teknoloji ürünleridir ve birçok ana rengi kolaylıkla silebilirler ancak özellikle pembe-mor, sarı ve beyaz renkleri ile bunlara yakın tonların silinebilmesi pek mümkün değildir. Bu yüzden olur da dövme yaptırmayı düşünürseniz silinebilen renkleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Lazerle Dövme Silme İşleminde Hangi Lazerler Kullanılır?

En son teknoloji ürünü olan picosaniye lazerler kullanılmaktadır. Bu lazerler enerjilerini saniyenin trilyonda biri süresinde göndererek daha hızlı ve daha güvenli bir silme işlemi sağlamaktadırlar. Q anahtarlı lazerlere kıyasla çok daha başarılı sonuçlar verdikleri için Q anahtarlı lazerlerin tamamen silemedikleri dövmeleri bile silebilmekteler.

Lazerle Dövme Sildirme İşlemi Kaç Seans Sürer?

Q anahtarlı lazerlerin 12-16 seansta silebildikleri dövmeler, picosaniye lazerler sayesinde 5-7 seansta silinebilmektedir. Q anahtarlı lazerler dövme silme işlemi yaklaşık 2-2,5 yıla yayılırken, picosaniye lazerler sayesinde bu süreç 4-6 arasına düşmüştür. Yani picosaniye lazerler ile birlikte çok daha hızlı sonuçlar alınmaktadır.

Lazerle Dövme Silme Sonrası Deride İz Kalır mı?

Lazerle dövme silme tedavileri sonrasında genellikle kalıcı bir iz kalması veya leke oluşması görülmez ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi burada da birtakım ihtimaller oluşabilir. Deri ve deri altı organlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için mutlaka uygulama öncesinde doktorunuza tıbbî geçmişiniz hakkında bilgi vermeniz ve süreç boyunda doktorunuza uymanız gerekmektedir. Uyumlu bir çalışma süreci sonrasında dövmenizden kalıcı olarak kurtulmanız mümkün olacaktır.

Dövme Silme İşleminden Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Silme işlemi uygulanacak bölgenin 2 hafta kadar güneşten korunması gerekmektedir.

Silme işlemine 1 gün kala ilaç kullanılmamalıdır.

 Tedaviden 45 dakika önce doktorunuz tarafından tavsiye edilen anestezik krem uygulama alanına sürülmeli ve bölge streç film ile sarılmalıdır.

Demir ilacı kullanımı varsa silme işlemine 10 gün kala bırakılmalıdır.

Dövme Silme İşleminden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Silme işleminin yapıldığı bölgeye düzenli aralıklarla buz tedavisi uygulayın.

 Deride kabuklanma oluşursa kabuklanma geçinceye kadar havuza veya denize girmeyin.

İşlem gören bölgeyi mümkün olduğunca yukarıda istirahat halinde tutun.

Doktorunuzun tavsiye ettiği kremi işlem görmüş alana uygulayın.

İşlem sonrasındaki ilk 3 gün boyunca sıcak su, sauna, buhar banyosu aktivitelerden uzak durun.

• Silme işlemi sonrasında tüm kurallara uyulmasına rağmen gelişen kızarıklık, ağrılı şişlik, zonklama gibi bir yakınma olursa en kısa sürede doktorunuzla irtibat kurun.

Ankara Picosaniye Lazerle Dövme Sildirme

Picosaniye lazer ile dövme silme fiyatları dövme cinsi, genişliği ve rengine göre belirlenmektedir. Ayrıca hastanın deri tipi ve deri hastalıkları üzerine de inceleme yapılması gerekmektedir. Bu yüzden ilgili bağlantıları kullanarak Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Cömert’ in web sitesinden gerekli temel bilgileri alabilirsiniz.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 14935 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim