• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Lazer Epilasyon Uygulama Teknikleri

Lazer Epilasyon Uygulama Teknikleri
Lazer epilasyon kurallara uygun olarak steril koşullarda yapılmalıdır. Bu şekilde yapılan hiçbir lazer türü kötü sonuçlara yol açmamaktadır.

Lazer Epilasyon uygulanacak bölge önce temizlenmektedir. Ardından bu bölgedeki tüyler kısaltılarak lazerle taranmaktadır. Lazer enerjisi deriden geçip kıl kökündeki pigment tarafından emilmektedir. Saniyeden daha kısa bir zaman içinde tedavi edilen kıl kökleri etkisiz hale getirilmektedir. Bölgenin genişliğine bağlı olarak tedavinin süresi kimi zaman birkaç dakika kimi zaman ise birkaç saat sürebilmektedir. En hızlı ve güvenli lazer epilasyon izmir kliniklerinde yapılmakta, ayrıca tüyler yapılan işleme bağlı olarak 2-3 gün içinde kendiliğinden dökülmektedir.

Lazer epilasyon diğer ağda, jilet gibi geleneksel yöntemlere göre üstün yönlere sahiptir. Lazer epilasyon çok daha kısa sürmekte ve kalıcı olması sebebiyle daha kullanışlıdır.

Lazer epilasyon kurallara uygun olarak steril koşullarda yapılmalıdır. Bu şekilde yapılan hiçbir lazer türü kötü sonuçlara yol açmamaktadır. Fakat olumsuz bir tablonun ortaya çıkmaması için yapılması ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle kullanılan lazer cihazı, yapılacak ortam temiz olmalıdır. Herkesin kıl ve ten tipi birbirinden farklı olduğundan dolayı her tipe göre uygun olan lazer cihazları bulunmaktadır. Güvenli ve etkin biçimde yapılması için kıl tipi, kıl rengi, cilt rengi, cilt tipi, kıl yoğunluğuna göre değerler doğru olarak belirlenmelidir. Daha sonra lazer epilasyon izmir ilindeki uzmanlar nasıl bir yöntem uygulanacağına karar vermektedir. yanında tabi ki cildin güneşten korunması da şarttır.

Lazer Epilasyon Her Mevsimde Uygulanabilir mi?

Lazer epilasyon her mevsim güneşten koruyan kremler düzenli kullanılmak şartıyla uygulanabilir. Fakat bazı hastalarda yüz bölgesine ya da açık olan bölgelere uygulanan lazer epilasyon izmir yaz mevsiminin özelliğine göre riskli olabilmektedir.

Tüylerden Tamamen Kurtulmak İçin Kaç Seans Gerekmektedir?

Kılların rengine, cildin rengine, kıl yoğunluğuna bağlı olarak lazer epilasyon seansı kişiden kişiye hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerinde bile değişiklik göstermektedir. Tipine göre lazer epilasyon izmir bölgesinin hava şartlarına göre 1- 2 ay aralıklarla vücut için 6-10 seans, yüz için ise 10-12 seans önerilmektedir. Fakat tüyler açık renkli ve çok ince ise lazer ışığını emmeyeceğinden dolayı lazer epilasyondan etkilenmemektedir.

Lazer Epilasyon Herkese Uygulanabilir Mi?

Lazer epilasyon ergenlik dönemine geçip regl olmaya başlanıldığı dönemden itibaren her yaşa uygulanabilmektedir. Bunun sebebi bu dönemlerde hormonlardan ötürü tüylerin gelişimi tamamlanmış olmaktadır. Fakat bu metot tamamen beyaz tüylere sahip kişilere uygulanamamaktadır. Bunun yanında hamilelerde, sedef gibi cilt ve deri hastalıkları olanlarda, kalp pili olan hastalarda, ağızdan alınan sivilce ilacı kullananlarda, sara diğer adıyla epilepsi hastalarında da uygulanamamaktadır.

Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Tedavi sonrası ciltte hafif kızarıklık, ödem ya da su toplaması normaldir. Cilt güneşten bir ay korunmalıdır. Güneşe çıkılacaksa yüksek faktör güneş koruyucusu kullanılmalıdır. Lazer uygulanan bölge nemlendirici krem ile nemlendirilmelidir. İşlemden sonra 1 gün içinde işlem yapılan bölgeye sıcak su temas etmemelidir. Dayanılamayacak kadar ağrı ya da şişme olursa eğer yumuşak beze sarılı buz uygulaması yapılmalıdır. 1 gün fondöten veya allık gibi cildi kapatan makyaj malzemeleri sürülmemelidir. Kabuklanma olursa el dokunulmalıdır. Bölgeye nazik davranılmalıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7394 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim