• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 7 °C

"Lahmacun yiyin ama süt içmeyin!"

"Lahmacun yiyin ama süt içmeyin!"
Ezberbozan iki profesör kilo verme yöntemleriyle ilgili altın bilgiler veriyor.

Genetik hastalık yok!

Beslenme tamam da ya genetik hastalıklar ne olacak?

A.A.: Bir hastalık 100 yıl içinde bin kat artabilir mi? Mesela diyabet, kanser... Üç bin mumyada bir tane kanser çıkmış. Üstelik tarım döneminde olmasına rağmen. Genetikten kasıt miras olarak geçen hastalıksa bu öyle değil. Mesela şekerli gıda yemeniz birçok geninizin kötü çalışmasına neden olur. ‘Babamda var’ deniyor mesela...

C.E.K.: O, ailesel oluyor. Bir hastalığın aynı aile içinde görülmesi genetik olduğunun göstergesi veya kanıtı değil! Çünkü insan vücudunda 23 bin gen var. Gözümüzün rengi, vs. dışındaki genlerimiz uykudadır. Uykuda oldukları sürece sağlıklıyızdır. Onları iç ve dış etkenlerle uyararak aktif hale getirdiğimizde hastalıklar başlıyor. O yüzden genetik diyemiyoruz. Eğer fazla miktarda yer, hareket etmezseniz o genler tabii ki uyanacak. Yılanı uyandırmayacaksınız!

En önemli antioksidan kolesteroldür

Antioksidanlar konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Nedir doğrusu?

C.E.K.: Vücudun ürettiği en önemli antioksidan kolesteroldür. Kolesterol yağ değil bir steroid hormon. Vücut ihtiyacına göre koruyucu olarak kolesterol üretir. Kolesterol mikrop ve virüsleri öldürür; östrojen, testosteron, stres hormonu gibi hormonların temelinde kolesterol vardır. D vitaminin temel taşı kolesteroldür.

A.A.: Bir erkeğe ‘Sizin erkeklik hormonunuz kolesterolden yapılıyor’ derseniz kolesterol ilacı kullanmaz!

C.E.K.: Geçen gün hastaneye Ankara’dan 25 yaşında bir bey geldi. Evli ve bir çocuğu var. Check-up yaptırdığında kolesterolü yüksek çıkmış, hekimi kolesterol ilacı vermiş. İktidarsızlık başlamış...Yüksek kolesterol faydalıdır, yapılan araştırmalar göstermiştir ki yüksek kolesterolü olan kadınlar daha uzun yaşamaktadır. Kolesterol diye bir hastalık yoktur, tamamen uydurmadır. Beynimizin yüzde 90’ı kolesteroldür. Beynin hayatta kalması, sinir sistemindeki ileti sisteminin iyi çalışması için kolesterole ihtiyacı vardır. Serotoninin yapısında da kolesterol vardır. Depresyon için bir ilaç veriliyor, serotonin reseptörleri kolesterolden meydana geliyor. Sen o serotonin reseptörlerini yok edince tabii ki insanlar depresyona girer!

A.A.: Sonra da diyorlar ki ‘Kadın emekli oldu veya menopoza girdiği için depresyona girdi.’ Tıpta muazzam ilerleme varken kronik hastalıklar korkunç bir şekilde artıyor. Unutmayın kolesterol iki gözü olan her şeyde vardır.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 22309 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim