• BIST 9672.75
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Lahana çorbası ve meyve diyetleri kasları eritiyor!

Lahana çorbası ve meyve diyetleri kasları eritiyor!
Yeterli miktarda protein, karbonhidrat ve yağın alınmadığı tek gıda diyetleri ve detoksla; yağ değil, su ve kas kaybı olur. Bu diyetler; ameliyata kadar gidebilecek tehlikeli sonuçlara ...

Yeterli miktarda protein, karbonhidrat ve yağın alınmadığı tek gıda diyetleri ve detoksla; yağ değil, su ve kas kaybı olur. Bu diyetler; ameliyata kadar gidebilecek tehlikeli sonuçlara da neden olabilirler

Kısa zamanda çok kilo verdirme vaatlerinde bulunan tek gıda diyetleri ve detoks; vücutta kas ve su kayıplarına neden oluyor. Memorial Şişli Hastanesi Kilo Kontrolü Merkezi'nden E. Yasemin Sancak; detoksu ve tek tip besinle yapılan Zone, meyve, çiğ besin ve lahana çorbası diyetlerinin sakıncalarını anlattı.

FAYDADAN ÇOK ZARAR
Detoks; binlerce yıldır temizleyici ve onarıcı bir bakım olarak bilinen, bol sıvının tüketildiği, kısa süreli bir uygulamadır.
Özellikle baş ve sırt ağrıları, sık sık soğuk algınlığına yakalanmak, yorgunluk, eklem ağrıları, depresyon, kabızlık gibi durumlar; vücudun detoksa ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Ancak kilo verme amacıyla uygulanan detoks, faydadan çok zarar veriyor.

AĞIZ KOKUSU YAPABİLİR
En fazla üç gün yapılan detoksta, bu süre içinde çok az kalorili besin alınır, bol sıvı ve bitki çayı tüketilir.
Üç günlük sürede, kişide duygu durum değişiklikleri, uyku hali, baş ağrısı, mide bulantısı ve kötü ağız kokusu görülebilir.
Sonraki günlerde, sebze, meyve ve bitki çaylarıyla birlikte tahıllar da tüketilebilir. Etin sınırlı miktarda yenilmesine izin verilir, özellikle haşlanmış balık önerilir.
Detoks programlarında; kahve, çay ve alkol yasaktır.

BAĞIRSAK HASAR GÖREBİLİR
Sınırlı besin tüketimi nedeniyle, çok az enerjinin alındığı detoks diyetlerinde; tartıda bir haftada dört-beş kiloluk kayıplar görünebilir. Ancak kaybedilen; yağ değil, sıvı ve kastır. Bunun sonucunda; yüzde ve vücutta çökmeler görülebilir. Metabolizma yavaşladığı için kısa sürede kilo alınır.
Öte yandan su kaybı, vücutta elektrolit kaybına da neden olur. Bu da kalp ritminde bozukluklara, beyin fonksiyonlarında tamir edilmesi güç hasarlara ve psikolojik problemlere yol açabilir.
Detoks sırasındaki lavman uygulamaları ve aşırı bitki çayı tüketimi; hemoroid ve bağırsak problemlerine yol açabilir. Hatta ameliyata kadar gidebilecek tehlikeli durumlar yaşanabilir.
Lavman; ince bağırsaklarda emilim bozukluğuna neden olabilir. Bu
durum ise beslenme yetersizliklerine yol açabilir.

DETOKSA NEDEN GEREK YOK?
Vücut; yeterli ve dengeli beslenmeyle; alkolü, ilaçları, metabolizma ve sindirim artıklarını, ölü hücreleri, kirlilik nedeniyle vücuda giren kimyasalları ve bakterileri temizleyecek potansiyele sahiptir. Böbreklerde, deride, sindirim sisteminde ve akciğerlerde; daima çalışan detoksifikasyon merkezleri mevcuttur.
Detoks paketlemesi altında yapılan bir işleme gerek yoktur. Çünkü yeterli ve dengeli beslenildiğinde vücut zaten bunu sürekli yapacaktır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9129 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim