• BIST 10857.3
  • Altın 2469.789
  • Dolar 32.5521
  • Euro 35.245
  • Ankara 32 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 30 °C

Kuvözdeki minik bedenler sağlıkçıların özenli bakımıyla hayata tutunuyor

Kuvözdeki minik bedenler sağlıkçıların özenli bakımıyla hayata tutunuyor
Prematüre bebekler, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde sağlıkçıların şefkatli bakımı ve tedavisiyle yaşama bağlanıyor.

Diyarbakır'da kamu hastanelerinde 2023 yılında 5 bin 248, 2024 yılının ilk 5 ayında ise 2 bin 78 bebek, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde gelişimlerini tamamlayıp sağlıklarına kavuşarak anne kucağıyla buluştu.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzman Dr. Buşra Avınca: - "Bebeklerin hayata tutunuşlarını izlemek, çok düşük doğum ağırlığında olsalar bile büyümelerine şahit olmak muhteşem"

Her yıl binlerce bebek, "düşük doğum ağırlığı"yla dünyaya erken geliyor. Anne karnında geçirmeleri gereken süreyi erken doğum nedeniyle kuvözde geçiren prematüre bebekler, yenidoğan yoğun bakım servisinde gelişimlerini tamamlıyor.

Erken doğanların yanı sıra çeşitli hastalıkları olan yeni doğmuş bebeklerin de kuvözlerde özenli bakım ve tedaviyle sağlığına kavuşması sağlanıyor.

Sağlıkçıların anne şefkatiyle baktığı bebeklerin gelişimini tamamlayıp, sağlıklarına kavuştukları zaman aileleriyle bir araya gelmesi sağlanıyor.

Sadece Diyarbakır'daki kamu hastanelerinde 2023 yılında 5 bin 248, 2024 yılının ilk 5 ayında ise 2 bin 78 bebek, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde gelişimlerini tamamlayıp sağlıklarına kavuşarak anne kucağıyla buluştu.

- "Bebeklerimizi iyileştirip eve göndermek büyük bir gurur"

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binasında görevli sağlık çalışanlarından Pediatri Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Okur, AA muhabirine, iki çocuk annesi olduğunu, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde çocuklara da anne şefkatiyle yaklaştığını söyledi.

Bu meslekte çocukların yaşamına dokunmak istediğini ifade eden Okur, bu nedenle de yenidoğan yoğun bakım uzmanı olmayı tercih ettiğini belirtti.

"Prematüre bebekler, kalp hastaları, doğumsal anomaliler, beyin ameliyatı, çocuk cerrahi ameliyatları gibi birçok alanda hizmet etmekteyiz. Bu alanda bebeklerimizi iyileştirip eve göndermek bizim için büyük bir gurur." diyen Okur, hastanelerinde tüm imkanlara sahip olduklarını, bu imkanlarla bölgeye hizmet sunduklarını ifade etti.

Yoğun bakım sorumlusu olduğu için gece gündüz hastalarla ilgilendiklerini dile getiren Okur, mesaisi dışında evde olduğunda da hastaların sağlık durumu ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Okur, "Evde de telefonumu hiç yanımdan ayırmıyorum. Her dakika, her saat arıyor arkadaşlar. Çağırıldığım zamanda bir dakika bile durmadan hastaneye gidip gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Onlar aklımızın bir köşesinde duruyor. Burada onların anneleri, babalarıyız. Bu bir gönül işi." dedi.

- "Bebeklerin hayata tutunuşlarını izlemek muhteşem"

İki çocuk annesi Uzman Dr. Buşra Varolgüneş Avınca ise bebeklerin, çocukların enerjisinin kendilerine enerji kattığını söyledi.

"Her çocuk ailesi için özeldir, bizler için de tüm hastalarımız özel." diyen Avınca, bir anne olarak, bir bebeğin sağlığına kavuşarak solunum desteğinden ayrıldığını görmenin, bir annenin kucağına çocuğunu yeniden vermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kimi zaman duygusal anlar da yaşadıklarını, emeklerinin karşılığını görmenin sevindirici olduğunu dile getiren Avınca, şunları söyledi:

"Aslında bu meslekte bizi ayakta tutan aldığımız güzel sonuçlar. Bebeklerin hayata tutunuşlarını izlemek, ne kadar güçlü olduklarını görmek, çok düşük doğum ağırlığında olsalar bile büyümelerine şahit olmak muhteşem. Küçük bir bedende başlayan yeni bir yaşama şahit olmak güzel. Enerjimiz onlarla artıyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim