Büyük Tartışmalara Neden Olan ve 1 Ekim'den Bu Yana Uygulanan Muayene Ücretinde Çalışanlara Kolaylık Getirildi. 3-10 YTL Arasında Değişen Katılım Payı, Kurum Doktoruna ve İş Yeri Hekimine Muayene Olup İlaç Yazdıranlardan Alınmıyor. Hastanelere Gidişi de Önleyecek Uygulama 50'den Fazla İşçi Çalıştıran İşyerlerinde Uygulanıyor.
Büyük tartışmalara neden olan ve 1 Ekim'den bu yana uygulanan muayene ücretinde çalışanlara kolaylık getirildi. 3-10 YTL arasında değişen katılım payı, kurum doktoruna ve iş yeri hekimine muayene olup ilaç yazdıranlardan alınmıyor. Hastanelere gidişi de önleyecek uygulama 50'den fazla işçi çalıştıran işyerlerinde uygulanıyor.
'Doktora yazdırıp, muayene ücretiyle birlikte 3 YTL'lik ilaca 6 YTL ödeyeceğime paramla alırım sadece ilacın parasını veririm.' diyen vatandaşa SGK Başkanı Acar'dan uyarı geldi. Hastanede muayene olan bir hastanın ilacı reçeteye yazdırıp yazdırmamasının önemli olmadığını dile getiren Acar, muayene ücretinin hastanın adına kaydedildiğini ifade etti.
Acar, vatandaşların 1. basamak sağlık kuruluşlarındaki doktorlara muayene olması önerisinde bulunarak, kurum ve iş yeri hekimine reçete yazdıranların katılım payı ödemeyeceklerini belirtti. Acar, buralarda muayene ücretinin sıfır olduğuna dikkat çekti. Eskiden vatandaşın ilaç yazdırmak için bile tıp merkezine gittiğini aktaran Acar, şimdi en küçük bir rahatsızlıkta hastanelere gitme alışkanlığının azalacağını söyledi.