• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Kulak çınlamasına 2 ayda ağrısız tedavi

Kulak çınlamasına 2 ayda ağrısız tedavi
Bazen dikkat dağınıklığına yol açarak, bazen uykuya dalmayı imkânsız hale getirerek günlük yaşamı olumsuz etkiliyor

Dışardan gelen sesli bir uyaran olmadan hastanın ses algılaması, tıp dilinde “Tinnitus”, halk dilinde ise “kulak çınlaması” olarak adlandırılıyor. Bu ses hastaya kimi zaman rüzgâr, kimi zaman bozuk bir buzdolabı kimi zaman da çan sesi olarak yansıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Devranoğlu, “Eğer bu ses 24 saat boyunca devam eder ve kronik hale gelirse hastada kulak çınlaması sorunu oluşabilir” diyor.

KADINDA DAHA ÇOK

Kulak çınlaması 14-85 yaş arası herkeste görülebiliyor. Ancak bu soruna kadınlarda daha sık rastlanıyor. Kadınların ıslak saçla dışarı çıkmaları, hava akımıyla birlikte kulakta bir kireç tabakasının oluşmasına yol açıyor. Menopoz dönem de kadınlarda çınlama sorunu yaratabiliyor. Sakız çiğnemek, kasları çalıştırdığı ve çok iyi bir fizik tedavi yöntemi olduğu için herkese günde en az 1 saat sakız çiğnemesi öneriliyor.

HASTALIK HABERCİSİ

Kulak çınlaması bir hastalık olması yanında bazen de karşımıza başka hastalıkların belirtisi olarak çıkabiliyor. Bunlar arasında kafatası tümörleri, dolaşım bozukluğu, damar rahatsızlıkları ve kireçlenme yer alıyor. Bu yüzden muayene ve testlerin ihmal edilmemesi ve kulak çınlamasının baş ka hastalıkların habercisi olup olmadığının öğrenilmesi büyük önem taşıyor. Rusya’da bulunan ve Almanya’da geliştiri len ye ni tedavi yöntemiyle son bir yıl içinde 2500 hastanın 1800’ünde kesin sonuca ulaşıldığını söyleyen Prof. Dr. İrfan Devranoğlu, bu durumun yüzde 75’lik bir başarı oranına işaret ettiğine dikkat çekiyor.

Kulak neden çınlar?

 Kulak zarında delinme
 Enfeksiyon
 Orta kulakta sıvı birikmesi
 Orta kulaktaki kemiklerin eklem yerlerinin sertleşmesi
 Alerji
 Yüksek veya düşük tansiyon
 Tümör
 Şeker hastalığı
 Tiroit hastalıkları
 Stres
 Bazı romatizma ilaçları
 Bilinçsiz antibiyotik kullanımı
 Antidepresanlar
 Baş ve boyun bölgesine darbeler.

Ceyda Erenoğlu- Gazete Habertürk



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim