• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kulak akıntılarını hafife almayın

Kulak akıntılarını hafife almayın
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muhammet Özlü, kulak akıntılarının ameliyata giden kulak hastalıklarının belirtisi olabileceğini söyledi.

Kulak akıntılarının, dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve kulak hastalıkları gibi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabileceğini belirten Doruk Sağlık Grubu'ndan Dr. Muhammed Özlü, bakteriyel enfeksiyon, mantar enfeksiyonu, alerjik (egzama) ve kolestom (kulak zarı ve kemikleri eriten hastalık) denilen hastalıklardan da oluşabileceğini vurguladı.

Özlü, akıntının orta kulaktan kaynaklandığı durumların kulak zarının delik ya da erimiş olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Özlü, "Kötü kokulu ve koyu akıntı varsa bu kulak zarını, kemikleri eritip menenjit, beyin abidesi ve iç kulak iltihabı yaparak işitme kaybına neden olabilen kolestatom dediğimiz hastalıktan kaynaklanabilir." şeklinde konuştu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muhammet Özlü, kulak akıntılarının tedavi ile düzeldiği ancak belirli bir zaman sonra tekrar ortaya çıktığı durumların, kulak zarının delik olduğu orta kulak hastalıklarından kaynaklanan bir durumun göstergesi olduğunu kaydetti.

Kulak zarının delik olması noktasında ameliyatla tamir etmek gerektiğini belirten Özlü, ameliyat edilmezse, iltihaplanma durumunda kulaktaki işitme kaybının ve hasarın artmasının söz konusu olabileceğini bildirdi.

Özlü, "Kulak zarının eridiği veya yırtıldığı durumlarda kulak kanalından ve kulak arkasından doğru çalışarak yeni zar yapıyoruz. Kemiklerde bir erime varsa kıkırdak, kemik, geftle veya protezle hasarlı bölgeyi tamir ederek, işitme kaybını düzeltiyoruz. Kulak zarı ve orta kulakçıktaki kemikler tamamen erimiş olsa bile ameliyatla hastalıkları temizleyerek hem kemikçikleri ve hem de kukla zarını yeniden oluşturuyoruz." dedi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4175 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim