• BIST 10867.26
  • Altın 2519.588
  • Dolar 32.9866
  • Euro 35.8794
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 31 °C
  • Antalya 31 °C
  • İzmir 37 °C

Kula Devlet Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kula Devlet Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi
Manisa'nın Kula ilçesindeki Devlet Hastanesi, vatandaşların sağlığına yönelik önemli bir adım atarak Göğüs Hastalıkları Polikliniği bünyesinde...

Manisa'nın Kula ilçesindeki Devlet Hastanesi, vatandaşların sağlığına yönelik önemli bir adım atarak Göğüs Hastalıkları Polikliniği bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermeye başlıyor. Göğüs Hastalıkları Polikliniği Uzmanı Uzm. Dr. Serdanur Özdemir, Cuma günleri saat 13.30 ile 16.00 arasında sigara bırakma polikliniği çerçevesinde hastalara hizmet sağlayacak.

Sigara kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve sigarayı bırakma sürecini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan yeni hizmet, yoğun talep görmesi durumunda genişletilebilecek. Hastane yetkililerinden alınan bilgilere göre, sigara bırakma polikliniğine gösterilen ilginin artması halinde, polikliniğin çalışma saatlerinin artırılması ve hizmet süresinin bir güne çıkarılması planlanıyor.

Sigara bırakma süreci, uzman doktorlar tarafından verilen danışmanlık ve destek ile daha etkin ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Uzm. Dr. Serdanur Özdemir, hastalarına sigara bırakma konusunda kişiye özel planlar hazırlayarak onların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunacak. Polikliniğe başvuran hastalar, sigarayı bırakma sürecinde yaşadıkları zorluklarla başa çıkabilmek için gerekli tıbbi ve psikolojik desteği alabilecekler.

Kula Devlet Hastanesi'nde bakımı yapılan hastalar, doktorlarının yönlendirmesi üzerine ilaçlarını Kula İlçe Sağlık Merkezi'nden temin edebilecekler. Böylece, hastalar tedavi süreçlerini daha düzenli ve etkili bir şekilde sürdürebilecekler. Kula Devlet Hastanesi'nin bu yeni hizmeti, sigara bağımlılığı ile mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor. Sigara kullanımını azaltarak toplum sağlığını koruma amacı güden bu poliklinik, sigarayı bırakmak isteyen herkese kapılarını açıyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Cuma günleri belirtilen saatlerde polikliniğe başvurarak uzman desteği alabilirler. Kula Devlet Hastanesi yetkilileri, sigara bırakma polikliniği hizmetinin yanı sıra, hastanede sunulan diğer sağlık hizmetleri hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak amacıyla çalışmalarına devam eden hastane, kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunma konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Öte yandan Uzm Dr. Serdanur Özdemir, "Sigara bağımlılığı ile mücadelede önemli bir adım olan bu yeni hizmetin, Kula ilçesi halkı için hayırlı olmasını diliyoruz. Sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakma kararı alan herkesi Kula Devlet Hastanesi'ne bekliyoruz." temennisinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim