• BIST 11063.17
  • Altın 2548.556
  • Dolar 32.9064
  • Euro 35.7603
  • Ankara 35 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Bursa 35 °C
  • Antalya 34 °C
  • İzmir 40 °C

Kosova’dan İstanbul’a Organ Nakli İçin Geldiler: Eşinin Fedakarlığıyla Sağlığına Kavuştu

Kosova’dan İstanbul’a Organ Nakli İçin Geldiler: Eşinin Fedakarlığıyla Sağlığına Kavuştu
Kosova'dan İstanbul'a gelen 44 yaşındaki hasta, eşinin fedakarlığı sayesinde yeniden sağlığına kavuştu.

Kosova'dan İstanbul'a gelen 44 yaşındaki hasta, eşinin fedakarlığı sayesinde yeniden sağlığına kavuştu. Kocasına böbreğini veren Hatmane Dina, "Hiçbir şekilde tereddüt etmedim. İlk haberi aldığımız anda teklif eden bendim" dedi.

Kosova'da bir şirkette aşçılık yapan 3 çocuk babası Xhemajl Dina'ya, yaklaşık 1 buçuk yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Diyalize girecek duruma gelen Dina, eşi Hatmane Dina (42) ile birlikte Kosova'dan İstanbul'a geldi. Biruni Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvuran çift, Genel Cerrahi Uzmanı Halil Erbiş ve ekibi tarafından organ nakli operasyonuna alındı. Başarılı geçen ameliyatından ardından Xhemajl Dina, yeniden sağlığına kavuştu.

"Herkesin yapabileceği bir şey değil"

Operasyonundan ardından konuşan Xhemajl Dina, "2007 yılında eşimle evlendim. 2 kız bir erkek çocuğumuz var. 8 yıldır bir şirkette aşçı olarak çalışıyorum. Bu hastalığa 1 buçuk yıl önce teşhis koyuldu. İlk öğrendiğimde çok fazla üzülmedim. Çünkü Allah'tan gelen bir hastalık. Kosova'daki doktorlar, acele etmeme gerek olmadığımı söyledi. 1 buçuk yıl bekledim. Daha fazla beklemeden İstanbul'a gelerek tedavimi gördüm. Eşim bana böbreğini verdiği için çok mutluyum. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Biz ailecek konuştuk. Bazılarının şeker ve tansiyon hastalığı vardı. Kimsenin verebilecek durumu yoktu. Sadece eşim bana yardımcı olabilirdi. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

"Hiçbir şekilde tereddüt etmedim"

Eşine böbreğini veren Hatmane Dina ise, "Çok iyi hissediyorum ve mutluyum. Hiçbir şekilde tereddüt etmedim. İlk haberi aldığımız anda teklif eden bendim. Eşim değildi. Eşimin iyi olması beni mutlu ediyor" diye konuştu.

"Eşi imdadına yetişti"

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Halil Erbiş, "Ameliyata hızlı bir şekilde hazırladık. Kısa bir sürede gerçekleştirdik. Böbrek yetmezliği hastasıydı. Halsizliği vardı. Diyalize bağlanmak üzereyken eşi imdadına yetişti. Başarılı bir ameliyat oldu. Hasta taburcu olabilecek bir durumda. Durumu gayet iyi. İdrarını normal yapıyor. Suyunu ve yemeğini kısıtlamak zorunda değil. Buradan memleketine gidecek" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim