• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 5 °C

Korkmasına gerek yok!

Korkmasına gerek yok!
Diş hekimlerine karşı olumsuz tavırlar sergileyen ve kontrole gitmekten korkan çocuklar, yetişkinlik dönemlerinde de bu durumdan rahatsız olmaya devam ediyor...

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu çocukların diş hekimlerine karşı duyduğu olumsuz duyguların çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini ve çok basit yöntemlerle de aşılabileceğini açıkladı.

ANNE VE BABALAR HASSAS OLMALI
“Her çocuk olumsuz birçok korku yaşar fakat bu korkuları yersiz cümlelerle pekiştirmek doğru değildir. Anne ve babaların bu konuda hassas davranması gerekiyor. Çünkü çocuklarda bu korkular ailelerinin onlara söylediği olumsuz sözlerden oluşuyor’’ diyen Diş Hekimi Kışlaoğlu, ‘’Yaramazlık yapma, yoksa seni diş doktoruna götürürüm’’ gibi yanlış ifadelerin çocukların diş hekimi korkusunu tetiklediğini söyledi.

EBEVEYNLERİN DİŞ HEKİMİ DENEYİMİ ÖNEMLİ
“Ailenin tercih ettiği diş hekimi büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin bu konuda yaşamış olduğu kötü deneyimler çocukları da olumsuz yönde etkiler. Çocuklar diş hekimleri hakkında duydukları negatif söylemleri benimseyerek korkuya kapılırlar. Bu sebeple yaşadığınız kötü deneyimleri mümkün olduğunca çocuğunuza anlatmayın.”

DOĞRU DİŞ HEKİMİ TERCİHİ
Kışlaoğlu, çocuğun mutlaka güvenilen ve önce ziyaret edilen bir diş hekimine götürülmesini, doğru diş hekimi tercihinin çocuğun ilk diş muayenesinde korku yaşamasını engellediğini vurguladı. Kışlaoğlu sözlerine ‘’Ortamın çocukların dikkatini çekecek oyuncaklarla donatılmış olması ve pastel renklerle döşenmiş olması, çocukların davranışlarını olumlu yönde etkiler. Tercihler bu yönde olursa çocuklar hem önyargılardan hem de korkulardan arınmış olur’’ diye devam etti.

HEKİMLERE BÜYÜK SORUMLULUK
Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, çocuklardaki diş hekimi korkusunun aşılması için hekimlere büyük sorumluluk düştüğünü, diş hekimlerinin ilk tedavi aşamasında çocuklara olumlu gelecek davranışlar sergilemelerinin önemli olduğunu söyledi. Kışlaoğlu, “İleriki seanslarda çocuğa ve ailesine uygulanacak tedavi konusunda bilgi verilmeli, çocuklara uygulanan tedavi seansları eğlenceli hale getirilmelidir” dedi.

SIK SIK KONTROL EDİLMELİ
Çocukların diş kontrollerinin 1 yaşından itibaren başlamasının gerektiğini söyleyen Dr. Kışlaoğlu, bu şekilde çocukların diş hekimlerine daha kolay alışabileceğini belirterek, sık kontrollerin erken teşhis için de önemli olduğunu söyledi. Çocukları diş hekimi korkusundan kurtarmak adına aileleri uyaran Kışlaoğlu, çocukları diş sağlığı eğitimine alıştırmak ve bu korkuyu aşmak adına sevimli diş fırçaları ve diş macunlarını önerdi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2794 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim