• BIST 9910.61
  • Altın 3062.553
  • Dolar 35.4023
  • Euro 36.2886
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 15 °C

Koltukaltı botoksu ile terlemeye son!

Koltukaltı botoksu ile terlemeye son!
Yazla birlikte terleme, herkesin en korkulu rüyası haline geliyor. Özellikle koltukaltından ciddi terleme sorunu yaşayanlar çeşitli kozmetik ürünleri kullansalar dahi bu problemden kurtulamıyorlar.

Türkiye’de her geçen gün “roll on” tüketiminde ciddi bir artış var. Örneğin sadece Marmara Bölgesi Türkiye’deki “roll on” tüketiminin yüzde 45 gibi bir orana sahip. Ama bu ve benzer yollar, ne yazık ki soruna anlık çözüm getiriyor.

Koltuk altı terlemeleri, özellikle yaz aylarında birçok kişiyi zor durumda bırakan bir sorun. Dünya çapında 3 milyondan fazla insan ciddi terleme problemi yaşıyor özellikle söz konusu koltukaltı olduğunda işin boyutu biraz daha değişiyor. Sorununun çözümü için kullanılan “roll on” gibi yöntemler geçici olarak rahatlama hissi verse de asıl sorun olan terleme durumuyla baş edilemiyor. İş hayatında özellikle birebir ilişkiler kuran çalışanlar, koltuk altı terlemesi ile özgüvenlerini yitirebiliyorlar, istedikleri gibi performansı yakalayamıyorlar. Peki, bunu önlemek için ne yapmak gerekiyor? Terleme ve ter kokusu özel ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyerek, psikolojik sorunlara ve özgüven eksikliğine neden olabilen bir sorun. Koltukaltı terlemeleri sorununu uzun vadede çözecek bir yöntem uygulanabilir, botoks sadece güzelleşmek için değil, aynı zamanda aşırı terleme sorununa da çözüm ve bu teknik, öğle tatilinde bile kolayca uygulanabilen kolay bir yöntem .

Nasıl uygulanır?

Koltuk altında gerçekten terleyen bölgeleri bazı testlerle tespit ediyoruz. Ardından terleyen bu bölgelere botoks uyguluyoruz. Aynı zamanda avuç içi ve ayak tabanına da botoks uygulaması gerçekleştiriyoruz. Son derece ince uçlu iğneler aracılığıyla problemli olan bölge içine botoks enjekte edilir. Bu sayede aşırı çalışan ter bezlerinin aktivitesi durdurularak terleme sorunu giderilir.

Botoks işlemi ne kadar sürer ve etkisi kaç ay devam eder?

Koltukaltı için uygulanan botoks uygulaması yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Botoksun etkisi genellikle 9 ay boyunca sürer ve terleme miktarını büyük oranda azaltır.

Kimlere yapılabilir?

18 yaşından büyük olmak koşuluyla aslında herkese uygulanabilir. Ancak gebelere, ve emzirenlere tavsiye edilmiyor.

Tekrarlamak gerekir mi?

Koltukaltı botoksunun etkisi yaklaşık olarak 9 ay sürüyor. Dolayısıyla botoksun belli aralıklarla yinelenmesi gerekiyor.

Botoks tehlikeli midir?

Eğer bu konuda deneyimli ve eğitimli, yani profesyonel birine bu uygulamayı yaptırıyorsanız, işlemin riskleri yok denecek kadar az. Çok nadir olarak uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık olabilir.

Botoks ağrılı bir işlem midir?

Deri içine yapılan bütün enjeksiyonlarda olduğu gibi botoksta da bir miktar ağrı olur, ancak bunu gidermek için lokal anestezik içeren kremler uygulanabilir. Botoksun bu bölgede neden olduğu ağrı, koltuk altına uygulanan ağda, epilasyon ya da laser epilasyon işlemleri ile kıyaslandığında çok daha düşüktür.

Hasta kaç gün içerisinde gündelik yaşamına geri dönüyor?

İşlem ofis şartlarında gerçekleştirilir ve hasta hemen sonrasında işine ya da günlük yaşantısına dönebilir. Hasta işlemden birkaç saat sonra duş alabilir.

Koltukaltı botoksunun zararı var mıdır?

Hayır, yoktur. Koltuk altına botoks uygulamaları FDA onayı almıştır ve güvenlidir. Ter bezlerine de herhangi bir kalıcı zarar verilmiyor. Sadece aşırı terleme olan ter bezlerine enjekte yapıldığı için terleme sorunu gideriliyor.

Koltuk altlarında terlemenin önlenmesi vücut üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaz mı?
Terlemenin esas amacı vücut ısısının düzenlenmesidir. Bu amaçla tüm vücut yüzeyi terler. Ancak koltuk altları ve kasıklarda yer alan ter bezleri ergenlik sonrası faaliyete geçen ve daha çok hormonal sebeplerle koku salgılayan bezlerdir. Bu kokular hayvanlarda karşı cinsi cezbetmek için kullanılır. Ancak insanlarda bu tür kokular artık çekici değil itici olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla bu ter bezlerinin çalışmaz hale getirilmesi vücudun ısı ayarını etkilemez ve herhangi bir sağlık sorununa neden olmaz.

Prof. Dr. Akın Yücel
Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5614 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim