• BIST 11172.75
  • Altın 2523.404
  • Dolar 32.8965
  • Euro 35.8184
  • Ankara 36 °C
  • İstanbul 33 °C
  • Bursa 36 °C
  • Antalya 34 °C
  • İzmir 35 °C

Koç Üniversitesi bilim insanlarının araştırmaları uluslararası alanda destek görüyor

Koç Üniversitesi bilim insanlarının araştırmaları uluslararası alanda destek görüyor
Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Beker, Avrupa Araştırma Konseyi'nin (ERC) yeni çağrı döneminde Türkiye'den "Kavram Kanıtlama Desteği" alan tek araştırmacı oldu.

Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Beker: - "ERC'nin desteklediği bu proje, uzman gözetimini ve hastane ekipmanını zorunlu kılan güncel yöntemlere karşı düşük maliyetli bir alternatif yaratıyor"

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Avrupa'daki en iyi araştırmacıların projelerini ortaya çıkarmayı hedefleyen ERC, insan yaşamını kolaylaştıran buluşları desteklemeye devam ediyor. Türkiye'ye gelen 52 ERC desteğinin 29'unu alan Koç Üniversitesi öğretim üyeleri yeni çağrı döneminde de ülkemizde ERC desteği almaya hak kazanan tek araştırmaya imza attı.

İki yıl önce "Sürekli Kardiyak Ölçümü Amacıyla Kablosuz ve Biyobozunur İmplant Geliştirilmesi" adlı projesiyle 2,5 milyon avroluk ERC Başlangıç Desteği'ne layık görülen Dr. Levent Beker, bu yıl da "Giyilebilir Ultrason Cihazı ile Sürekli Mesane Hacmi Ölçümü" (BladderWatch) projesiyle Kavram Kanıtlama Desteği almaya hak kazandı.

"Gıda tazeliğini eş zamanlı ölçebilen mobil uyumlu taşınabilir sensör", "kalp yetmezliği belirtilerini önceden algılayarak hastayı uyaran ve vücutta ameliyatsız bozunabilen implant" gibi, insan hayatını kolaylaştıran çalışmalarıyla bilinen Beker, araştırmalarını Koç Üniversitesi Biyoentegre Mikrocihazlar Laboratuvarı'nda sürdürüyor.

- Yaşam kalitesini yükselten yenilikçi bir çözüm

Beker, 18 ay sürecek 150 bin avroluk "BladderWatch" projesini Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Tufan Tarcan ve Doç. Dr. Ersin Köseoğlu ile birlikte yürütecek. "BladderWatch", geliştirdiği ultrasonik giyilebilir cihazla mesane hacminin sürekli takibini sağlayarak, hastalara hastane dışında da kullanabilecekleri, yaşam kalitesini yükselten yenilikçi bir çözüm sunuyor.

Avrupa Araştırma Konseyi tarafından verilen her biri 150 bin avro değerindeki Kavram Kanıtlama hibeleri, bilime öncülük eden araştırmaları pratik uygulama alanlarına daha çok yaklaştırmayı hedefliyor. Bu destekler aracılığıyla ERC, ticarileşmenin erken evresindeki keşifler de dahil olmak üzere ezber bozan inovasyonları destekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beker, "BladderWatch" projesinin, dünya çapında alt idrar yolu fonksiyon bozukluğuyla mücadele eden milyonlarca kişinin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Beker, günümüzde hastalığın daimi şekilde izlenmesine dair yöntemlerin yetersizliği ve anatomik kısıtlamaların hastaları yüksek maliyetli tıbbi harcamalarla karşı karşıya bıraktığını aktararak, "ERC'nin desteklediği bu proje, uzman gözetimini ve hastane ekipmanını zorunlu kılan güncel yöntemlere karşı düşük maliyetli bir alternatif yaratıyor. Tamamen kablosuz, kompakt, rahat takılabilen ultrasonik bir cihaz önerisi getiren BladderWatch projesiyle hastaların gündelik hayat kalitesinde ciddi bir iyileşme amaçlıyoruz. Hastane dışında da rahatlıkla uygulanabilen bu kullanım, erişilebilir ve sürdürülebilir bir bakımı mümkün kılarak gelecekte hastalığa bağlı sağlık maliyetlerini azaltmayı da mümkün kılacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim