• BIST 9915.76
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 11 °C

Kışın kapalı alanlar sıklıkla havalandırılmalı

Kışın kapalı alanlar sıklıkla havalandırılmalı
Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kapalı alanlarda hastalıkların çabuk bulaşabildiğini, bu nedenle kapalı mekanların sıklıkla havalandırılması gerektiğini söyledi.

Kalkan, AA muhabirine, hava değişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kışın kapalı alanlarda daha az vakit geçirilmesi tavsiyesinde bulunan Kalkan, şöyle devam etti:

"Kış aylarında kapalı ortamlarda uzun süre vakit geçirilmesi, sık havalandırmaların yapılamaması, toplu olarak uzun süre bir arada bulunulması mevsimsel hastalıklara, soğuk algınlığına, üst solunum yolu enfeksiyonlarının artmasın yol açmaktadır. Kapalı ortamlarda solunumla daha hızlı hastalık bulaştırma durumu oluşuyor. Bundan uzak durmak için özellikle havalandırmaların çok sık yapılması, el hijyenine dikkat edilmesi önemli."

İyi beslenme, doğru havalandırma, egzersiz yapmaya özen gösterilmesinin vücut için faydalı olacağını dile getiren Kalkan, bağışıklık sisteminin güçlü olmasının virüslere karşı direnci artırdığını aktardı.

Kalkan, bu yıl havaların mevsim normallerine göre çok sık değişkenlik gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Havalar birden ısınıp soğuyor ve bu havalarda hastalıklar artış gösteriyor. Çünkü havalar biraz ısınınca kıyafetlere dikkat edilmiyor. Bağışıklık sitemini güçlendirecek ürünlerin tüketilmesi önemli. Beslenmede kış aylarında bizi iyi tutacak ürünlere ağırlık vermemiz gerekiyor. Beslenmemize, uykumuza dikkat edip, çevremizi de temiz tutarak hastalıklardan korunabiliriz. Çocukların, 65 yaş üstü kişilerin, kronik hastalığı olanların mutlaka aşılarını tamamlamalarını öneriyoruz. Seri hava değişikliklerine uyma konusunda bizim özen göstermemiz gerekiyor. Aniden sıcak, soğuk hava değişikliklerinde vücudumuzu korumayı ihmal etmemeliyiz."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim