• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 10 °C

Kışın Hareket Yetersizliği Kilo Almayı Kolaylaştırıyor

Kışın Hareket Yetersizliği Kilo Almayı Kolaylaştırıyor
Soğukların gelmesiyle birlikte insanlar evlerde daha sık vakit geçiriyor, bu nedenle tüketilen fazla ve gereksiz besinler obezite ve diğer sağlık sorunlarına...

Soğukların gelmesiyle birlikte insanlar evlerde daha sık vakit geçiriyor, bu nedenle tüketilen fazla ve gereksiz besinler obezite ve diğer sağlık sorunlarına yol açıyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Barış Sarıakçalı, soğukların gelmesiyle birlikte beslen hakkında açıklamalarda bulundu. Kış aylarında hareket azlığından bahseden Dr. Sarıakçalı, "Kış aylarında özellikle soğukların gelmesiyle birlikte insanlar evlere kapanmak zorunda kalıyorlar. O nedenle hareketleri azalıyor. Hareket azlığı da kiloyu tetikliyor. Mutlaka akşam yemekten birkaç saat sonra mümkünse en az yarım saat yürüyüş yapmalarını öneriyorum. Akşam beslenmelerinde sadece meyve olabilir. Pasta, poğaça, şerbetli tatlılar gibi özellikle akşamları yenmemesini bunun yerine 1 tane elma veya 1 tane mandalina gibi meyve şekeri tüketebileceklerini önermekteyim" dedi

"2035'te 4 milyardan fazla kişinin obez olacağı düşünülmekte"

İlerleyen zamanlarda obezite sayısının artacağından bahseden Sarıakçalı," Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 1 milyardan fazla kişinin fazla kilolu ve obeziteye sahip olduğu bilinmekte. 2035'te de tahmini rakam dünyada 4 milyar kişinin fazla kilolu ve obezite olacağı düşünülmekte. Bu sayıyla 2 kişiden birinde obezite olacağı tahmin edilmekte. Özellikle teknolojinin artması, cep telefonları, bilgisayarlar, arabalar, scooterler gibi teknolojik araçların artması kişilerin hareketlerini azaltmakta buna bağlı da obezite sıklığı artmakta" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim