• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kış sebzeleri bebeklere ilaç!

Kış sebzeleri bebeklere ilaç!
Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Çocuk ve bebek beslenmesinde sebze tüketimi taze olmalı ve doğru pişirilmeli" dedi.

Özellikle taze sebze ve meyve ek besine başlayan bebeklerin ilk tanıştığı besinler olduğunu anlatan Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Bu besinler sindirimi kolay olanlara göre tercih edilse de bebeklere hem enerji kaynağıdır hem de onların bağışıklığına destek olur. Özellikle havuç, kabak, patates, ıspanak, biber, soğan, bal kabağı ve fasulye gibi sebzeler daha çok tercih edilse bile 1 yaş ve sonrasında karnabahar, kereviz, lahana ve brokoli gibi kış sebzeleri yüksek C vitamini ile onlara ilaç niyetine pişirilmelidir. Bebeklerde yutma ile ilgili güçlük yaşanması nedeni ile çok pişirilmesi ve küçük parçalara ezilerek verilmesi gerekir fakat çocuklarda mümkün olduğu kadar az pişmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü az pişirmek ve çok parçalamamak vitamin kaybının oluşmasını engeller" dedi.

Su tüketiminin grip gibi sonbahar hastalıklarının oluşmasında ve iyileşmesinde çok önemli olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Çocukları susuz bırakmamak gerekir. Özellikle çocuk okul çağı dönemde ise yanına su matarası koyulmalı ve ne kadar tükettiği takip edilmelidir.

Yoğurt prebiyotiktir, yani probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir probiyotiktir, yani kendisi yararlı mikroorganizmadır. Kefir içindeki mikroorganizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B 12, ve biyotin) sentezi yaparlar. Kefir içeriğinde bulunan prebiyotik bakteriler sayesinde bağırsak florasında hastalık yapıcı patojen bakterileri yok etme görevini de üstlenir. Böylece kolay kolay birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır. Yoğurt ve kefir antioksidan özelliği nedeni ile de enfeksiyonlara karşı azalan direncin artmasını sağlamaktadır." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6287 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim