• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 10 °C

Kış hastalıklarından nasıl korunabiliriz

Kış hastalıklarından nasıl korunabiliriz
Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Şeker, alınacak bazı önlemlerle kış hastalıklarından korunulabileceğini söyledi.

Özel Konya Hospital doktorlarından Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Şeker, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini kaydederek "Vücudumuz tüm bulaşıcı hastalıklardan kendi savunma sistemi olan 'bağışıklık sistemi' sayesinde korunur. Bu sistem çökerse normalde hastalığa neden olmayacak en basit bir zararlı organizma bile ölümcül sonuca yol açabilir. Bağışıklık sistemi de bizim kendimizi korumamızı sağlayan savunma sistemimizdir. Bu hastalık mevsiminde ise hastalıkla savaş halindedir. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak hastalıklarla olan savaşta galip gelebiliriz. Bağışıklık sistemi ile alerjik hastalıklar arasında da güçlü bir bağ vardır. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla alerjik hastalıklara da bir kapı açılır" dedi.

HASTALIKTAN NASIL KORUNABİLİRİZ?

Sonbaharda hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmek gerektiğini vurgulayan Mehmet Şeker, şöyle konuştu: "Düzgün beslenilmeli, mutlaka meyve sebze tüketilmeli, uykuya dikkat edilmelidir. Aşırıya kaçmamak kaydı ile içinde birçok mineral içeren fındık, kuru kayısı, badem, ceviz gibi kuru yemişler tüketilmeli ve en az 2,5 litre su içmek alınabilecek basit önlemlerdir. Toplu taşıma araçlarını kullanırken dikkat edilmeli, indikten sonra el ve yüz mutlaka yıkanmalıdır. Kişisel hijyene dikkat etmek birçok enfeksiyona maruz kalınmasını engeller. Düzenli olarak dişlerini fırçalayan kişiler ağız, boğaz ve sindirim sistemi hastalıklarına belirgin biçimde daha az yakalanır. Havanın son derece aldatıcı olduğu bu dönemde giysilere dikkat etmek, fazla ince veya kalın giyinmemeye özen göstermek gerekir. Etrafımızda bulaşıcı hastalığı olan kişiler varsa, korunma ya da önlem alabilmek için vitamine ihtiyaç duyabilir. Örneğin ekinazya ekstresi, mürver çiçeği, c vitamini, çinko, beta glukanlar tüketilebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim