• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Kilo almaya neden olan dört hata

Kilo almaya neden olan dört hata
Sağlıksız diyetlerin tümünde bir besin grubu ve yağ yasaklanır, 'Hemen spora başlamayın, kilo veremezsiniz' denilir. Halbuki bunların hepsi birer şehir efsanesidir. Verdiğiniz kiloları almak istemiyorsanız, dört noktaya dikkat edin

Çok sıkı uygulanan diyetler vücutta yıkımlara ve metabolik işlevlerin yavaşlaması sonrasında aşırı derecede kilo alımına neden olur. Kilo verdikten sonra düzenli fiziksel aktivite yapan kişilerin vücutta enerji harcaması artar, yağ kütlesi azalır ve kendini iyi hissetme duygusu ile kalıcı kilo korumada başarı oranı da artmaktadır. Bugünkü yazımda kilo veriminde uygulanan sağlıksız dört büyük hatayı anlattım. Bu ilkelere dikkat ederek zayıflamayı sağlarsanız kilo korumada başarınız daha yüksek olacaktır. 

Açlık diyeti ile birlikte çok spor yaparak kilo vermeye çalışmak: 
Bu bence en acı sonuçla kendini gösteren zayıflama metodudur. Genelde bu yöntemi tercih eden kişiler, açlık sınırında porsiyonlarda alternatif salatalar ve sebze suları içerek zayıflamaya çalışırlar. Evet, kiloyu aç kalan kişi verir ama hiçbir zaman koruyamaz. Bu kilolu kişileri bekleyen en büyük tehlike; verilen kilonun kas, su ve mineralden olması ve yine kilo aldıklarında çok daha fazla yağlanmalarıdır. Açlık diyetlerinde diürez dediğimiz idrarda sodyum, potasyum gibi mineraller fazlaca atılır. Saç dökülmesi, hemen yorulma ve sinirlilik, bu sağlıksız diyeti uygulama süresince görülen en önemli sorunlardır. Bu şekilde zayıflamaya çalışan kişiler hiçbir zaman normal ve sağlıklı yeme düzeni ile kilo vermeye yani doğru yola adapte olamazlar. Zamanla yeme bozuklukları başlar. Ve sonunda farkına varmadan bolca yemeye yönelip göz açıp kapayıncaya kadar kilolarını geri alırlar. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12311 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 5 6 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim