• BIST 9629.33
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 11 °C

Kepçe kulak için acele etmeyin

Kepçe kulak için acele etmeyin
En sık rastlanan kulak şekli bozukluklarının başında halk arasında “kepçe kulak” olarak da tabir edilen “yelken kulak” görünümü geliyor.

Özellikle böyle bir sorunu olan ailelerin en çok merak ettiği konuların başında ise düzeltme ameliyatlarının ne zaman yapılabileceği bulunuyor.

Kepçe kulak sorunu ile ilgili olarak bilgi veren Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer, böyle bir durumda kulak kepçesi kıkırdağının fazla geliştiğini ve kulak kıvrımlarının düzleşerek silindiğini anlatıyor. Bu kişilerde kulak kepçesi ile kafa arasında 30 derecenin altında olması gereken açı da 40 derecenin üzerine çıkıyor.

Kulağında bu tür şekil bozukluğu olan herkese otoplasti yani kulak estetiği uygulanabileceğini söyleyen Prof. Dr. Sertaç Yetişer, sözlerine şöyle devam ediyor: “Otoplastinin amacı doğal görünümlü kulak kepçesi elde etmektir. Operasyon sırasında özel sütür tekniği ile yeni kulak kepçesi görünümü oluşturulur. Operasyondan sonraki bir hafta içinde kulak kepçesi ideal görünümüne ulaşır.”

İDEAL YAŞ 13

Kepçe kulağın kısmen kalıtımsal bir şekilde aileden de geçebildiğini belirten Prof. Dr. Yetişer, bu operasyonun uygulanabileceği en ideal yaşın kulak kepçesi gelişiminin, erişkin ölçüsünün neredeyse yüzde 60’ına ulaştığı 13-14 yaş civarında olduğunu vurguluyor. Kulak kepçesindeki şekil bozukluğunun çocuklar arasında alay konusu olması nedeniyle operasyon daha erken yaşlara da çekilebilir ancak bu cerrahi işlem bakım ve takip zorlukları nedeniyle 6 yaşından küçük çocuklara önerilmiyor.

Kepçe kulağın izole ya da kulaktaki diğer anomalilerle beraber de olabileceğini belirten Prof. Dr. Yetişer, ancak kozmetik kaygılar dışında başka bir hastalığa yol açmayacağını söylüyor.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3460 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim