• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Kas yaparken göz çıkmasın

Kas yaparken göz çıkmasın
Kilolarını fitness’la kasa çevireceğine inanan erkeklere kötü haber: Protein yüklemesi adaleyi değil göbeği katlıyor.

Kilolarını fitness’la kasa çevireceğine inanan erkeklere kötü haber: Protein yüklemesi adaleyi değil göbeği katlıyor. Hatalı beslenme böbreklerde taş oluşumuna yol açıyor.

Erkekler iyi görünmek için kilo vermek yerine kas yapmayı tercih eder. Ancak bunu diyetle değil, protein alımıyla sağlayacağına inanırlar. Spora gitmeden önce ve sonrasında et, tavuk,yumurta yenilir. Kimileri ise protein hapları kullanır. Çocukluktan itibaren yaşamın erişkinliğe kadar olan döneminde protein ihtiyacı kilomuz değiştiği için artmasına rağmen, fazla miktarlarda proteinli beslenmek maalesef yararlı değildir ve de vücut geliştirmede olumlu etkisi yoktur. Sağlıklı beslenen her birey protein ihtiyacını karşılar. Fazla karbonhidrat ve yağ gibi, fazla protein alımı da kas olarak değil, yağ olarak depolanır. Yüksek proteinli bir diyet yağlardan daha yüksek oranda kalori elde edilmesine neden olabilir. Bu durum, özellikle ergenlikten yetişkinliğe adım atan genç erkeklerin ekmek, hamur işi, pirinç ve tahıl gibi kompleks karbonhidrat içeren besinleri daha az tüketmelerine neden olur. Bu hatalı beslenme düzenine inanarak yaşamına devam edenler böbrekte fonksiyon kaybı, kalp hastalıkları ve böbrek taşları ile uğraşmak durumunda kalır. Kas yapmak için önemli olan iyi planlanmış egzersiz programıdır ve harcanan enerjiyi karşılamak üzere özellikle kas dokularındaki proteinlerin yıkımını engelleyecek kadar yeterince karbonhidrat almaktır.

Spor salonu efsanelerine dikkat

Fazla protein tüketimiyle kas yoğunluğunun bir ilişkisi yok. Kas ancak atrenmanla artırılır. Peki amino asit suplemanı kas yapımını artırır mı? Bilimsel araştırmalara göre amino asit hap veya tozları kas yoğunluğunu ve gücünüzü arttırmıyor. Amino asitler proteinlerin yapıtaşıdır. Yirmi farklı amino asit vardır ve bunlar farklı şekilde birleşerek besinlerde ve vücudunuzda proteinleri oluşturur. Besinlerle gereksinimiz olan amino asitleri sağlarsınız. Besinler ve suplemanlarla alınan amino asitlerin birbirinden farkı yoktur; üstelik besinlerle alınan daha ekonomiktir.

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3598 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim