• BIST 9739.72
  • Altın 3054.775
  • Dolar 35.4541
  • Euro 36.5593
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 11 °C

Kas hapı kadını erkekleştiriyor

Kas hapı kadını erkekleştiriyor
Kas kütlesini artıran steroidler, pek çok sağlık sorununu gündeme getirdi. Bu haplar kadınlarda kalıcı ses kalınlaşması gibi birtakım erkeksi gelişmelere yol açabiliyor.

Kas kütlesini artıran steroidler, pek çok sağlık sorununu gündeme getirdi. Bu haplar kadınlarda kalıcı ses kalınlaşması gibi birtakım erkeksi gelişmelere yol açabiliyor.

Son yıllarda toplum sağlığında diyet hapları gibi bilinçsizce kullanılan vücut geliştirme hapları da tehdit oluşturuyor. Halk arasında doping ilaçları, kas ilacı olarak bilinen steroidler ölümcül tehlikeler barındırmasına rağmen, fitness programlarında leblebi gibi tüketiliyor. Steroidler hasta kişilerin tedavisinde sadece tıbbi amaçlar için kullanılıyor. Bu hapları performansı artırmak için kullanmak ciddi sağlık risklerine neden oluyor. Steroidlerin kas yoğunluğunu artırma amacıyla kullanımlarının neden olduğu yan etkilerden bazıları büyümenin engellenmesi, akne, sesin kalınlaşması ve cinsiyet organlarındaki değişikliklerdir. Bu etkiler uzun süre kullanımda kalıcı olabiliyor. 1956 Moskova Dünya Olimpiyatlarında Rus sporcuların testesteron kullanması sonucu batılı sporcuların Ruslarla eşit koşullarda mücadele etmesi için alternatif olarak dianabol adlı anabolik steroid geliştirilmiştir. Aşırı dozlarda kullanılan ve kısa zamanda bir tutku haline gelen dianabol kullanımını geliştirilen diğer anabolik steroidler izlemiştir. Steroid kullanan sporcular daha kuvvetli ama sağlıksız kolesterol düzeyi, kas felci, karaciğer tümörleri ve prostat sorunlarını içeren ciddi yan etkilere maruz kalmışlardır.

Adale güçleniyor moral çöküyor

Araştırmalar steroidlerin ruh halinde değişikliklere yol açtığını ortaya koyuyor. Yüksek doz anabolik steroid kullanımının kişiyi ruhen çok değişken, içe dönük, çabuk, sıkılan, hırslı, öfkeli, saldırgan yaptığı hatta intihara sürükleyeceği öne sürülüyor. Düşük dozlarda alımın bile negatif ruh hali uyandırdığı, depresyon ve hipomaniye neden olduğu bilinmektedir. Özetle; sağlığı riske sokmamak için, kas gelişimi; beslenme ve egzersizle sağlanmalı.

ET, TAVUK VE BALIK YEMEK EN DOĞRUSU

Amino asitler proteinlerin yapı taşıdır. Sporcular anabolik etkiyi uyarma, kilo kaybı ve kas yoğunluğunu artırma amacıyla amino asitleri kullanır. Yiyeceklerle alınan tablet veya toz olarak tüketilen amino asitler vücutta aynı şekilde metabolize olur. Doku protein sentezi için organizmanın 20 amino aside gereksinimi var. Amino asitlerin kas yoğunluğuna etkisi yiyeceklerden sağlanan proteinden farklı değildir. Fazla amino asit kullanımı dehidrasyon, idrarla kalsiyum kaybının yanı sıra amino asitlerin birbirlerinin emilimini olumsuz yönde etkilemesi sonucu kas yapımını da geciktirir. Beslenmende yağsız kırmızı et, tavuk, balık, yumurta, süt ve yoğurdu eksik etmemek zaten yeterli steroid sentezlenmesini sağlayacak ve kas yapımı için gerekli amino asitlerin vücuda alınmasına yardımcı olacaktır.

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim