• BIST 9360.99
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Kars'ta görevli doktorlar diz kireçlenmesi konusunda 256 hasta üzerinde araştırma yaptı

Kars'ta görevli doktorlar diz kireçlenmesi konusunda 256 hasta üzerinde araştırma yaptı
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Dr. öğretim üyeleri Kadri Yıldız ile Biyolog Fatih Boy, diz kireçlenmesinin tedavisi için 256 hasta üzerinde araştırma yaptı.

Tıp Fakültesi Ortopedi Travmatoloji Ana Bilim Dalında görevli Dr. Öğretim Üyesi Kadri Yıldız, AA muhabirine, polikliniğe başvuran diz kireçlenmesi hastalarda ağrı, sertlik sınıflamasına göre derecelendirme yaparak hastalığa uygun endikasyonda konservatif ve cerrahi tedavi yaptıklarını söyledi.

Hastaların sağlığına kavuşması için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Yaklaşık iki yıl önce PGRN üzerinden yaptığımız çalışma planlaması ile 256 diz kireçlenmesi hasta üzerinde biyokimyasal ve ortopedik tetkikler yaptık. Çalışmamızın sonuçlarını, ülkemizin gurur kaynağı Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) ana yayın organı olan SCI-e indeksli Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica dergimizde yayınladık. Diz kireçlenmesi üzerinde çok etkili ilaçların üretimi için çok önemli bir adım atmış olduk. Bundan sonraki süreçte, ülkemizde bu ilaçları yerli ve milli olarak üreterek ülkemiz ve dünya insanlığının hizmetine sunmayı amaçlıyoruz."

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Biyolog Fatih Boy da yaptıkları biyokimyasal ölçümler ile diz kireçlenmesi hastalarının tedavisinde umut verici sonuçlar elde ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kronik hastalıkların birçoğunda vücudumuzda üretilen bazı moleküller, hastalığın seyrini hasta lehine olacak şekilde etkilemektedir. Çalışmamızda gösterdiğimiz progranülin maddesi de gonartroz (diz kireçlenmesi) hastalarının tedavisi için bize geleceğe dair çok ciddi ümit vermektedir. Ülkemizin son zamanlarda savunma sanayinde göstermiş olduğu başarının bir benzerini sağlık ve ilaç alanında gösterebilmesi adına bu tip çalışmaların artmasını ve gerekli desteklerin sağlanmasını temenni etmekteyiz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim