• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 5 °C

Karpuz, vücuttaki yağı yakarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor

Karpuz, vücuttaki yağı yakarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor
Yaz aylarının en sevilen ve tercih edilen meyvelerinden olan karpuz, sağlığa iyi gelen meyveler sıralamasında ilk sırada yer alır. Son araştırma, karpuzun obeziteyi engellediğini kanıtladı.

Sağlıklı bir yaşamda karpuzun çok önemli bir yeri var. Karpuzun yüzde 92'lik su oranı ile ferahlatıcı bir görevi mevcut. Ayrıca karpuz ile birlikte magnezyum, potasyum, A ve C vitaminleri, kalsiyum, amino asitler ve sayısız antioksidanlar vücuda alınır. Bu sayede bağışıklık sistemimiz de olumlu etkilenir.

KARPUZ ZAYIF KALMAMIZI SAĞLAYABİLİR

ABD'de yayınlanan bir çalışmada, karpuzun obez yetişkinlerde hipertansiyonun azalmasına ve kan basıncının düşmesine yardımcı olduğu saptandı. Antioksidan içeriği iltihaplanmanın önlenmesine de yardımcı olmakta. Yüksek oranda su içerdiğinden dolayı güneş çarpmasından da koruyabiliyor. Bu sayede karpuz aslında zayıf kalmamızı sağlayabilir.

SPORDAN ÖNCE KARPUZ SUYU

Yapılan bir başka araştırmada, yoğun bir antrenman öncesinde karpuz suyu içmenin ertesi gün kas ağrısı ve kalp atış hızını azaltmaya yardımcı olduğu ortaya konulmuştur. İçeriğinde bulunan A vitamini cildi ve saçları nemli tutmaya yardımcı olur. İçerdiği likopen, prostat kanseri hücre çoğalmasını da azaltmaya yardımcıdır.

KARPUZ YEMEK İÇİN ÇOK NEDENİNİZ VAR

Karpuz, kardiyovasküler sistemi ve kemik sağlığını korur, vücuttaki yağı azaltır, böbrek sağlığına katkı sağlar, kas ve sinirleri destekler, göz sağlığı için faydalıdır.

UZMANLAR UYARIYOR!

Karpuzun faydalarından bahsederken uzmanlar bir uyarıda da bulunuyor. Karpuzun sağlığa herhangi bir zararı yoktur ancak aşırı tüketiminin yan etkileri olabilir. Aşırı karpuz yemek hazımsızlık, şişkinlik, gaz ve bulantı gibi yan etkilere neden olabilir. Çocukların aşırı karpuz tüketmesi deride kızarmaya yol açabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2926 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim