• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 10 °C

Kalp yaşınızın genç kalması için aşık olun!

Kalp yaşınızın genç kalması için aşık olun!
Kalp yaşınızın da beden yaşınızla paralel ilerlemesini istiyorsanız, nasıl bir hayat sürdüğünüze dikkat etmeniz şart! Kalbinizi genç tutmak için sağlıklı beslenme, düzenli spor yapma, stresten uzak ...

 

SAĞLIKLI BESLENİN!
Kalp sağlığınız için;
Tereyağı ve iç yağı gibi hayvansal kaynaklı yağlar yerine zeytinyağı tüketin.
Kırmızı et yerine; balık, hindi, tavuk yiyin.
Fasulye, mercimek, bezelye gibi kolesterolsüz protein kaynaklarını, yağsız veya az yağlı, süt ve süt ürünlerini tercih edin.
Ayda bir kez retoks yapın. Yani konsantre süt, karaciğer, işkembe gibi sakatatları, sosis, sucuk, salam gibi gıdaları sadece ayda bir kez doyana kadar yiyin.

KEPEKLİ YİYİN
Günde beş porsiyon sebze ve meyve tüketin.
Beyaz un yerine işlenmemiş buğday unu (kepekli) tercih edin.
Köfte-pilavdan başka yemek yemeyen çocuklarınıza bamya, fasulye, salata, meyve yemesini öğretin. Çocuklarınızı fast food hamburgerden uzak tutun.

BELİNİZİ MUTLAKA İNCELTİN!
Yağlar, karın çevresinde toplandığında, özellikle kalp ve damar hastalıkları için risk oluşturur. Bel çevresinin kadınlarda 88, erkeklerde 102 santimi geçmemesi gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Fazla kilolarınızdan kurtulun. Kilo vermek; kan basıncını, kan şekerini, kan yağlarını ve erken ölüm riskini azaltır.
Öğün aralarında atıştırmalara, hızlı yemek yemeye son verin.
Komşunuzun diyet listesini değil, bilimsel standartlarda hazırlanmış uzman diyet reçetesini kullanın.

EVLİLİKTE MUTLULUĞU YAKALAMAYA ÇALIŞIN
Düzenli ve mutlu bir evlilik, kalp krizi riskini düşürür. Bekar insanların konsantrasyonları dağınık olur. Sosyal açıdan da, toplum tarafından kabul görmedikleri için büyük bir stres altına girerler. Bu stres de kalp krizi riskini tetikler. Evli olmak, genelde toplumda kabul görmek anlamına gelir. Bu nedenle evli olan insanlar toplumda sosyal barışı yakalar ve bunun getirdiği stres faktörlerinden uzak olurlar.
 

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8881 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim