• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Kalp Deliği Olan İki Çocuk Ameliyatsız Sağlığına Kavuştu

Kalp Deliği Olan İki Çocuk Ameliyatsız Sağlığına Kavuştu
Denizli'de kalplerinde delik olduğu tespit edilen iki çocuk, ameliyatsız edilmeden sağlığına kavuştu.

Denizli'de kalplerinde delik olduğu tespit edilen iki çocuk, ameliyatsız edilmeden sağlığına kavuştu. Sağlığına kavuşan iki çocuk tedaviden bir sonraki gün taburcu edildi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Polikliniğine üfürüm nedeniyle başvuran 10 yaşındaki E.N.G, ve 14 yaşındaki Nimet Açıkbaş, yapılan tetkikler sonucunda kalbin kulakçıklarında geniş delik olduğu belirlendi. Daha detaylı yapılan incelemelerde çocuk hastaların Atrial Septal Defekt işlemine uygun olduğu görüldü. Çocukların kalplerindeki delikler ameliyatsız yöntemle kasıktan girilerek kapatıldı. Denizli'de sadece Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanan işlem Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Münevver Yılmaz, Uzm. Dr. Merve Oğuz ve Uzm. Dr. Emine Sayın tarafından oluşan çocuk kardiyoloji ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Çocuklar yaklaşık yarım saat süren işlemin ertesi günü taburcu edildi.

Rahatsızlığın çocuklarda belirti vermediğini, şüphe üzerine tespit edildiğini söyleyen Pamukkale Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses, "Bu rahatsızlık, kalpteki sol ve sağ kulakçıklar arasındaki duvarda delik olmasıdır. Çocukluklarda genellikle belirti vermez ve başka bir nedenle doktora gidildiğinde, muayenede kalpte üfürümün duyulması ile şüphelenilebilir. Kesin tanı, çocuk kardiyoloji doktoru tarafından yapılan muayene ve ekokardiyografi ile konur. Zamanında kapatılmayan delikler, ilerleyen yaşlarda nefes darlığı, ritim bozuklukları ve hatta kalp yetmezliğine yol açabilir" dedi.

Prof. Dr. Gürses hastalığın zamanında tanınması ve zamanında yapılacak girişimin, bu çocuklarda hayat kurtarıcı olduğunu belirtti ve erken tanının önemini vurguladı. Anjiyografi ile ameliyat olmaksızın kapalı bir şekilde bu deliklerin kapatılabileceğini ve işlemin çocuklar için güvenilir ve konforlu bir yöntem olduğunu belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim