• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Kalp ameliyatında "küçük kesi" konforu

Kalp ameliyatında "küçük kesi" konforu
Kalp hastalarına uygulanan "küçük kesi" ameliyatlarıyla göğüs bölgesindeki kesiklerin 30 santimetreden 5 santimetreye kadar inebildiği bildirildi.

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp hastalarına uygulanan "küçük kesi" ameliyatlarıyla hastaların kısa sürede iyileştiğini ve estetik açıdan rahatsız edici bir görüntü oluşmadığını bildirdi.

Prof. Dr. Okutan, kalp rahatsızlığı nedeniyle küçük kesi ameliyatı geçiren hastalarla Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ameliyat tekniği hakkında bilgi veren Okutan, normal kalp ameliyatlarında göğsün ön tarafındaki bir kemiğin kesilerek göğüs boşluğuna ulaşıldığını ve bu kesiklerin 30 santimetre civarında olduğunu belirtti.

Gelişen teknolojiyle bu kesilerin 5 santimetreye kadar düşürüldüğünü anlatan Prof. Dr. Okutan, küçük kesi ameliyatlarında ya göğüs bölgesinden ya da koltuk altından göğüs boşluğuna girildiğini kaydetti.

Kalbin tamamını açmadıklarını, sadece "iman tahtası" denilen bölgeden 5 ila 7 santimetrelik kesik açarak operasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Okutan, operasyonun uzman bir ekip tarafından özel cerrahi teknikler kullanılarak yapıldığını ifade etti.

- Hastaların konforu arttı

Prof. Dr. Hüseyin Okutan, küçük kesi ameliyatlarının hastalara birçok konuda konfor sunduğunu söyledi. Kısa kesi ile hastaların hem görüntü hem de iyileşme konusunda avantajlı olduğuna değinen Okutan, "Cilt kesiği çok kısa olduğu için ciltte herhangi bir iz ya kalmıyor ya da çok az kalıyor. Hastalar herhangi bir gömlek ya da tişört giydiklerinde görünen yara izi olmuyor bu da insanları rahatsız etmiyor" dedi.

Kemikte az açılma olduğu için iyileşme süresinin de azaldığına işaret eden Okutan, küçük kesi ameliyatlarında hastanın birkaç gün içinde taburcu olabildiğini, araç kullanabildiklerini, ağır eşya taşıyabildiklerini söyledi.

Bu tekniğin her kalp hastasına uygulanmadığının altını çizen Okutan, hastanın kalp rahatsızlığına göre karar verdiklerini açıkladı.

- Ameliyat izi korkutuyordu

Serik ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Ayşe Atılgan, halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle geldiği hastanede kalbinde iki delik olduğunu öğrendiğini söyledi. Kendisine koltuk altından küçük kesi ameliyatı önerildiğini anlatan Atılgan, bir hafta içinde taburcu olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini belirtti.

Yaklaşık 12 yıl önce çarpıntı ve yüksek tansiyon şikayetiyle geldiği hastanede doğuştan aort damarında 3 yaprakçık yerine 2 yaprakçık bulunduğunu öğrenen 60 yaşındaki Semra Ersoylu da kalp ameliyatlarındaki büyük kesilerin kendisini korkuttuğunu dile getirdi.

Geçirdiği küçük kesi ameliyatıyla sağlığına kavuştuğunu belirten Ersoylu, "Şu anda göğsümde 5-6 santimlik kesik var ve beni rahatsız etmiyor. İstediğim kıyafeti rahatlıkla giyebiliyorum. Sağlık açısından da kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

- Pencereleri değiştirdi ses kesilmedi

Konya'dan gelen 60 yaşındaki Halil İbrahim Duran, 6 ay önce ameliyatla kalp kapağının değiştiğini söyledi. Hastalığını ilginç bir olayla öğrendiğini anlatan Duran, şöyle konuştu:

"Evde yattığımda tahtaları kurt kemirir gibi ses duyuyordum. Pencereler ahşap olunca sesin pencerelerdeki kurttan geldiğini düşündüm. Pencereleri değiştirdim ancak ses gelmeye devam etti. Baktım ki ses benden geliyor. Doktora gittim. Doktor da kalp kapağımın değişmesi gerektiğini söyledi. Küçük kesi ile ameliyat oldum, artık sesler de kesildi."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7637 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim