• BIST 9631.98
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 7 °C

Kalın bel, hem erkeğin hem de kalbin düşmanı

Kalın bel, hem erkeğin hem de kalbin düşmanı
Cinsel performansınızın düşük olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yaşınız 50'yi geçtiyse bel çevreniz 102'den büyükse ürologdan önce bir kalp ve damar uzmanına gözükün... Çünkü karın çevresindeki yağlar testosteron seviyesini azaltıyor, testosteron seviyesi düşük

Cinsel performansınızın düşük olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yaşınız 50'yi geçtiyse bel çevreniz 102'den büyükse ürologdan önce bir kalp ve damar uzmanına gözükün... Çünkü karın çevresindeki yağlar testosteron seviyesini azaltıyor, testosteron seviyesi düşük olanlar da kalp krizi riski taşıyor

Cinsel yetersizlik sorununuz varsa, kalp hastası adayı olabilirsiniz... Bu yüzden de cinsel güçsüzlük yaşayanların tek adresi üroloji doktoru değil. Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Bingür Sönmez, 'Testosteron seviyesinin düşmesi ciddi bir kalp damar hastalığı tehdidi. Bel çevreniz 102 santimden fazla ise rutin kan yağları kontrolünüzü yaptırırken mutlaka testosteron seviyenize de baktırın' uyarısında bulundu. Tıp dünyası, göbek çevresindeki biriken yağların henüz açıklanamayan bir mekanizmayla testosteron yıktığını belirledi. Prof. Sönmez'e göre bu durumda bir kısır döngü oluşarak karın çevresindeki yağlar daha da artmakta ve bu artış, testosteron seviyesini azaltmakta. Sönmez, kullandıkları tedavi yöntemini ise şöyle anlattı: Testosteron seviyesi düşüklüğü, erkeklerde mutlaka kolesterol seviyesini yükseltmekte. Üroloji uzmanıyla işbirliği halinde hastaya küçük bir doz testosteron verildiğinde göbek çevresinde incelme gerçekleşir, kolesterolü düşer ve cinsel hayatı aktif hale geleceği için hasta mutlu bir insan olur.

OTUZDAN SONRA AZALMA BAŞLIYOR
KONUYLA ilgili görüşünü aldığımız Memorial Şişli Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Acar da şunları söyledi: 30 yaşından sonra testosteron düzeyi her yıl yüzde 1 oranında azalıyor. Bunun vücutta yarattığı olumsuz etkiler arasında; 'kilo alma', 'kemiklerde güçsüzlük', 'cinsel fonksiyonlarda azalma', 'depresyona meyil' gibi birçok sorun sayılabilir. Ayrıca kilolu erkelerde yağ dokusundaki bir enzim sayesinde erkeklik hormonu, kadın hormonuna (östrojen) dönüşür ki, bu durumda 'göğüs büyümesi', 'cinsel isteksizlik', 'ereksiyon kaybı' yaşanır.

BÜYÜDÜKÇE TESTOSTERON DÜŞER
Prof. Bingür Sönmez: Bel çevresi 102 santimetrenin üzerinde olan her yaştaki erkeğin kalp hastalıklarına karşı olan savunma mekanizması düşüyor. 50 yaş üzerindekilere ise mutlaka rutin testosteron ölçümü istiyoruz. Çünkü 50 yaş üzeri erkekler için yaşlı ifadesi kullanılamaz. Ancak üretkenliği azalmışsa, onun verdiği mutsuzlukla birlikte psikolojik anlamda sıkıntı yaşıyorsa ve en önemlisi testosteron azalması nedeniyle kolesterolü yükselmişse, hastanın mutlaka hormon düzeyleri kontrol edilmelidir. Çünkü testosteron seviyesi düşük olanlarda kalp krizi riski vardır.

Türkan YILMAZER
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4514 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim