• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -2 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Bursa 0 °C
  • Antalya 4 °C
  • İzmir 5 °C

Kadının kabusu idrar kaçırma

Kadının kabusu idrar kaçırma
Milyonlarca kadının problemi olan idrar kaçırma; yaşlanmanın, çocuk doğurmanın ya da menopoz sonrası değişimlerin normal bir sonucu olarak görülüyor.

 

DOĞRU TANI DOĞRU TEDAVİ
İdrar tutamama tedavisi; sorunun tipine, şiddetine ve altta yatan nedene bağlıdır. Genellikle kombinasyon tedaviler uygulanır. Hastaların çoğunda önemli bir iyileşme görülmektedir.
Bu problem için tedavi seçenekleri dört kategoriye ayrılır: Davranış teknikleri, ilaç, aygıtlar ve ameliyat. Birçok olguda önce en kolay olan teknik önerilir. Önce davranış teknikleri denenir ve eğer başarı sağlanamazsa diğer seçeneklere geçilir. Tedavinin başarısı, doğru tanıya bağlıdır.

'KADERİM BÖYLE' DEMEYİN TEDAVİ OLUP RAHATLAYIN
İdrar kaçırma tedavisinde kullanılan ve hastayı rahatlatan temel yöntemler şöyledir:
DAVRANIŞ TEKNİKLERİ: Bu teknikte; pelvik taban kasları egzersizleri (bu egzersizler idrar yapmayı kontrol etmeye yardımcı kaslarınızı güçlendirir), idrar torbası eğitimi (sıkıştığınız zaman idrara çıkmayı geciktirmeyi öğrenme eğitimi), tuvalete gidişlerin programlanması (tuvalete, düzenli ve planlanmış bir biçimde gitmeniz önerilir) ve sıvı alımının ve beslenme biçiminin denetimi şeklinde dört yöntemden yararlanılır.
İLAÇ TEDAVİSİ: İlaç tedavisi, çoğunlukla davranış teknikleriyle birlikte uygulanır. Bu reçeteli ilaçlar, aşırı aktif mesaneyi yavaşlatır.

TIBBİ AYGITLAR: Kadınlar için özel olarak tasarlanmış üretral aygıtlar; idrarın sızmasını önlemek için üretraya tüp şeklinde sokulan, tampon benzeri ve kullanıldıktan sonra atılabilir malzemelerdir. Pelvik taban kaslarını uyarmak ve güçlendirmek amacıyla yapılan elektriksel uyarım tedavisinde ise vajinaya geçici olarak elektrotlar yerleştirilir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8105 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim