• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 5 °C

Kablolu internet yaygınlaştırılmalı

Kablolu internet yaygınlaştırılmalı
DÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Daşdağ, yeni binalara internet zorunluluğu getirilmesine ilişkin, "Kablosuzdan kablolu internete geçiş sağlık açısından çok önemli. Sağlık için tüm cihazların kablolusu tercih edilmelidir" dedi.

Prof. Dr. Daşdağ, yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.

Daşdağ, kablolu internet kullanımının tercih edilmesinin sık sık dile getirdikleri bir konu olduğunu hatırlatarak, bina içi sabit internet altyapısı oluşturulmasının isabetli bir karar olacağını kaydetti.

Özellikle okullarda kablolu internetin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yapan Daşdağ, şöyle konuştu:

"Kablosuzdan kablolu internete geçiş sağlık açısından çok önemli. Sağlık için tüm cihazların kablolusu tercih edilmelidir. Kablolu internet kullandığınızda sadece bilgisayarın ürettiği oldukça düşük manyetik alana maruz kalırız. Bu da bilgisayar ile aramızdaki mesafe arttıkça düşer. Oysa kablosuz internetkullandığınızda buna bir de elektromanyetik dalga katkısı eklenir. Bu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirtilen kanserojen olabilen etkenler arasında yer alır. 2 yıl önce cep telefonları ve diğer kablosuz iletişim araçlarında kullanılan radyofrekanslar da kansere neden olabilen etkenler olarak 2B grubuna alındı."

"KABLOLU İNTERNET KULLANIMI YAYGINLAŞMALI"

Kablosuz internet ağları elektromanyetik kirlenmeyi artıran etkenler olduğunu dile getiren Daşdağ, iş bittikten sonra kablosuz internet sağlayıcılarının kapatılmasının elektromanyetik kirliliğin düşüşünü sağlayacağını belirtti.

Daşdağ, yapılan araştırmaların kablosuz internetin 50 santimetre mesafede ciddi etkiler oluşturduğunu gösterdiğini aktardı.

Kablosuz internette bilgisayarın etrafında dolaşan elektrik ve manyetik alan ile radyofrekans ve mikrodalga ışınlarla etkileşime maruz kalındığına işaret eden Daşdağ, özellikle çocuk, hamile ve gelişme çağındakilerin buna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Tüm radyasyon türlerinde sürenin çok önemli bir faktör olduğuna dikkati çeken Daşdağ, "Cihazla kullanıcı arasındaki mesafeye de dikkat edilmeli. 50 santimetrelik mesafede bile sağlığı etkileyen etkenleri gördük. Kablolu internet kullanımı yaygınlaşmalı. Sabit internet hattı ile risk düşecektir. Hatta yeni yapıların yanı sıra eski yapılara da bu zorunluluk getirilmelidir" şeklinde konuştu.

 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3163 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim