• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 10 °C

İşte dakika dakika ideal bir gün

İşte dakika dakika ideal bir gün
Sağlıklı bir gün için 23’te yatıp 7.22’de kalkın. İNGİLİZ The Sun gazetesi, sağlıklı bir gün için hangi saatte ne yapılması gerektiğini yazdı. Matthew Barbour’un haberine göre

Sağlıklı bir gün için 23’te yatıp 7.22’de kalkın

İNGİLİZ The Sun gazetesi, sağlıklı bir gün için hangi saatte ne yapılması gerektiğini yazdı. Matthew Barbour’un haberine göre cinsel ilişkiye girmek için en ideal saat, uyandıktan hemen sonra, yaklaşık 7.30. Bilim adamları, sabah yapılan seksin adrenalin ve diğer hormonların salgılanmasını sağladığı ve bunların da uyanmaya yardımcı olacağını açıkladı.

13.30: Öğle yemeğini, saat 13.30’da yemek gerekir. Londra’daki St George’s Hastanesi’nde görevli şef diyetisyen Cath Collins “Öğle saatlerinde sindirme süreci en yüksek seviyeye ulaşır” dedi.

07.22: Uzmanlar, insan vücudunun 7-8 saat sonra kendiliğinden uyandığını açıklıyor. Ama Westminster Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre saat 5.22 ile 7.21 arasında uyananlar stres hormonu kortisolü daha fazla salgılıyor. Saat 7.22’de uyanmak kalp krizi riskini azaltır.

08.10: Avustralyalı bilim adamları, kahvaltı yapmak için en ideal saatin, uyandıktan bir saat sonra olduğunu açıkladı. Araştırmayı yürüten Brett Harper “Eğer kahvaltı erken yapılırsa mide yemeği sindiremez” dedi.

09.00: Galler Üniversitesi’nde görevli Profesör Simon Folkard, uyandıktan iki saat sonra insan bünyesinin en uyanık seviyeye ulaştığını açıkladı. Folkard “Stres

hormonu bu saatlerde en yüksek noktadadır, tansiyon da yükselmektedir. Bu sebeple bu saatlerde en zor işlerin üstesinden gelinebilir” dedi.

10.30: Vücutta enerji bu saatlerde azalır. Kendinize gelmek ve güçlenmek için meyve gibi besinler atıştırın. Az ve sık atıştırmak, üç ana öğün yemekten vücuda daha olumlu etkilerde bulunur.

14.16: Yapılan incelemelere göre, saat 14’ten sonra insanların konsantrasyonu azalıyor. Saat 14.16’da kahve içmek enerji sağlar. Fakat bu saatte içilen bir fincan kahve günün son kahvesi olmalıdır.

16.00: Tansiyonu düzenlemek için yoğurt yiyin. Yağsız yoğurt tercih edilmelidir.

17.00: Californialı bilim adamları, el-göz koordinasyonunun ve tepki sürecinin bu saatlerde tavan yaptığını açıkladı. Aynı zamanda bağışıklık sistemini zayıflatan kortisol hormonunun da en düşük olduğu seviye saat 17’dir.

19.00: Şarap içmek için en ideal saattir. Birçok vücut işlevi yavaşladığı için alkolün kanda dolaşması da yavaşlar.

19.30: Çok fazla yemek yemek tansiyonu yükseltip, sindirimi zorlaştırabilir. Bu sebeple ufak porsiyonlarla bu saatlerde yemek yenmelidir.

22.00: Daha rahat uyumak için vücut ısısının azalması gerekir. Banyodan serinlemiş çıkmak, uyumak için ideal ortam sağlar.

23.00: Stres hormonu bu saatte azalır ve vücut uyku sağlayan melatonin hormonu salgılar. Profesör Jim Horne “Karanlık ortamda uyumak kanseri engeller, melatonini artırır” diyerek, uyurken kitap okunmaması ve televizyon izlenmemesi gerektiğini söyledi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4288 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim