• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

İşitme Cihazları Nasıl Kullanılır

İşitme Cihazları Nasıl Kullanılır
İşitme cihazı, duyma yetisinin tamamını veya önemli bir kısmını kaybetmiş olan insanların dışarıdan gelen sesleri algılayabilmesi için kullanılan elektronik aygıtlara verilen isimdir.

Maalesef doğuştan veya daha sonra geçirilen bazı ateşli hastalıklar, kaza gibi talihsiz durumlarda insanlar duyma yetilerinin bir kısmını veya tamamını kaybedebiliyorlar. Bu durumda gelişen teknoloji ile birlikte işitme cihazlarına ihtiyaç duyulabiliyor.

İşitme cihazı nedir?

İşitme cihazı, duyma yetisinin tamamını veya önemli bir kısmını kaybetmiş olan insanların dışarıdan gelen sesleri algılayabilmesi için kullanılan elektronik aygıtlara verilen isimdir. İşitme cihazları dışarıdan gelen sesleri normalden çok daha yüksek bir biçimde bireyin kulağına vererek kısmende olsa duymasını sağlamaya yarar.

İşitme Cihazları nasıl temin edilir?

İşitme cihazları, doktor tavsiyesi ile yetkili tıbbı sistemler satan firmalardan temin edilebilir. Kulak sağlığı açısından temin edilecek firma mutlaka devlet kurumları ile anlaşmalı olmalıdır. Devlet ile anlaşmalı olan kurumlardan temin edilecek işitme cihazları için devlet belli bir oranda katkı sunmaktadır.

İşitme cihazı nasıl kullanılır?

İşitme cihazları kullanımı oldukça hassas olan cihazlardır. Sağlık açısından kullanım talimatları ve doktor tavsiyeleri mutlaka dikkate alınmalı, cihazın temizliği kulak hastalıklarının önüne geçilebilmesi büyük önem arz etmektedir. İşitme cihazı kullanımında ise başlıca dikkat edilecek unsurlar şunlardır;

- İşitme cihazı alındığında mutlaka kullanma talimatları dikkatle okunmalıdır.

- İşitme cihazını kullanacak olan hasta mutlaka alışma sürecini sabırla geçirmelidir. Cihazın kullanımında dil seviyesi, ses seviyesi ve özellikle cep telefonu kullanma talimatları dikkate alınmalıdır.

- Cihaz alışma evresinde yaklaşık bir hafta kadar sadece evde kullanılmalıdır. Ev içerisindeki sesleri algılamaya çalışmalı ve özellikle evdeki bireylerin seslerini anlamaya çalışmalıdır.

- İkinci haftada yavaş yavaş dışarı hayatına adapte olmalıdır. Ancak bu süreçte çok sesli olan yerlerden kaçınmalı genel olarak daha derin olmayan ve yalın seslerin bulunduğu ortamlara girmelidir.

- İkinci haftanın ardından alışma süreci tam olarak geride kaldığında artık her ortama girebilmeli ve sosyal hayatın içerisine adapte olmaya çalışmalıdır.

Cihazın teknik kullanımı

İşitme cihazının teknik kullanımı ise oldukça kolaydır. Bir kulaklık gibi takılan işitme cihazları aynı şekilde çok kolay bir biçimde geri çıkarılabilmektedir. Burada önemli olan husus teknik kullanım sırasında su ile temas edilmemesi ve kulak içinin temiz olmasıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim