Her gün iş çıkışı başınız mı ağrıyor? Haftanın sonunda boynunuz tutuluyor mu? Beliniz sürekli ağrıyor mu? İşiniz muhtemelen sizi öldürmeye çalışıyor ! Tabi sizi bir baltayla kovalamıyor fakat ofisinizdeki kötü koşullar vücudunuza ölümcül etkiler yapıyor. Ama bu “işkence kabininize” yenileceksiniz anlamına gelmez. Türkiye’nin yetenek kaynağı Monster, çalışırken hangi hareketlerin canınızı acıttığını ve bunlardan nasıl kaçınmanız gerektiğini anlatıyor:
1. Stres hormonlarınızda büyük hasara yol açıyor
Bugünlerde işlerin çoğu çok talepkar oluyor. Patronun “sunum bir saat içinde hazır olsun” diye bağırırken sen çalışmaya bile başlamadan sekiz saat toplantı katılıyorsun. Durumun savaş bölgesindeki stresli askerler gibi; fakat sen bununla her gün uğraşmak zorundasın. Haliyle, sen bu kadar stresli olduğunda vücut hayatta kalma “mod”una girer.Bu mod-genelde “kavga ya da uçma tepkisi” olarak adlandırılır - bizi kavgaya ya da koşmaya hazırlar gibi adrenalin ve stres hormonları salgılar.Fakat modern dünyada (normal şartlarda) patron yumruklayamayız veya patron dövdükten sonra kovulmaktan kaçamayız. Bunları yapamadığınızdan, hormonlarımız ve bağışıklık sistemlerinizde problemlere sebep olabilir,baş ağrılarına,yüksek tansiyona veya bağırsak sendromuna yol açabilir.
Son Verin!: Stresin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. Kendinizi stresli hissettiğiniz zaman, nefes alıp verin. Masanızın başında yapabileceğiniz birkaç basit yoga hareketi öğrenin. Kendi kendinize tekrarlamak için “Önemli değil” gibi bir hayat felsefesi bulun.Stres yapmanızı engelleyecek herhangi bir şey yardımcı olur.
2. Bütün gün oturmak sırtınızı mahveder
Popondaki bu ağrı zorba patronundan kaynaklanmayabilir. Masanın başında günde sekiz saat oturmak vücudumuz için ideal şart değildir. Uzun sure bilgisayar ekranına bakmak da öyle. Bizim sürekli bu durumda olmamız iskelet sistemimizde, gözlerimizde ve vücudumuzun kalanında kalıcı hasarlara neden olabilir. Ortopedistlere göre, vücutlarımız günün çoğunu oturarak geçirmek için uygun değil.Bu durum sırtımızda büyük ağrılara ve hatta omurgamızda bozukluklara neden olabilir.Tüm gün fare kullanmak ve yazı yazmak bileklerimizde ameliyatla düzeltilen karpal tünel sendromuna sebep olabilir.Ve tüm gün ekrana bakmak gözlere kalıcı zarar vermeyen ama gözlerde ciddi zorlanmaya sebep olan sendromlara sebep olabilir.
Son Verin!: Mümkün olduğunca düzenli nefes alın.Banyoya gidin. Daha küçük bir su kabı kullanın böylece daha sık doldurmak zorunda kalırsınız. Ofisin etrafında bir tur atın. Temiz hava almak için bir dakikalığına dışarı çıkın. Koltuğunuzda geri yaslanıp bir iki dakika gözlerinizi kapatın. Eğer masanızdan kolayca kalkamıyorsanız, iki ayağınızın yere sağlam bastığı düzgün bir duruş ile oturduğunuza emin olun.
3. Sağlıksız yemek seçenekleri size kilo aldırıyor
Masanızda otururken tüm meyve ve sebzelerinizi düzenli yiyor musunuz? Bizce hayır. Ofisteki yemek seçenekleriniz “dışarıdan hazır yemek” ve “çikolata otomatları” ile sınırlı olduğu için,büyük ihtimalle sağlıklı bir vücut için gerekli olan vitamin ve besinleri almıyorsunuz. Vücudunuz her gün tükettiğiniz kola, patates kızarması, cips ve hamburgerlerin bedelini ödüyor. Obezite sayısız hastalığa neden olmakta ve sigaranın arkasından gelen 2. ölüm nedeni. İlk görüşmeye koştururken ağzına attığın çöreklerin vücuduna neler yaptığını bir düşünsene...
Son Verin!: Evet, daha önce duymuştunuz, fakat öğle yemeğinizi kendinizin getirmesi gerçekten yardımcı olur. Sandviç yapabilmek için ofisin buzdolabında bir ekmek ve biraz peynir bulundurun. Aynı zamanda bir torba havuç, bir kap elma, portakal veya muzu ihmal etmeyin. Meyve ve sebzeler güzel aperatiflerdir ve açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur aynı zamanda gidip bir torba cips almamış olursunuz. Ofisinizin etrafındaki yemek seçeneklerinin çoğu sağlıksız, bu nedenle mümkün oldukça yiyeceklerinizi evden getirmeyi deneyin.
4. Yetersiz uyku uzun sureli sorunlara neden olabilir
Hafta boyunca yeterince uyuyamadınız mı? Yetişkinlerin gecede ortalama sekiz uyuması gerekir. Siz bu kadar uyuyor musunuz? Mesleğinizin zor olması ve dışarıdaki hayatınızın günü doldurmasından ötürü sizin için bu zor olabilir,ama yeterli miktarda uyumadan tam kapasiteyle çalışamazsınız.Uzun sureli uyku eksikliği ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Ek olarak, stres de uykusuzluğa neden olabilir.Stresli bir gün vücudunuzu adrenalinle doldurur ve uyumanızı zorlaştırır.Sürekli kafein tüketimi de bu durumu olumsuz etkiler.Kafeinin vücuttan atılma süresi ortalama 12 saattir, yani eğer sen öğlen 2’de bir fincan kahve içersen gece 2deo kahve hala kanında dolaşıyor olur.
Son Verin!: Yatmadan önce gevşeyin ve kafanızı boşaltın. Mümkün olduğunca ışıkları kapatın; ışık güneş gibi algılanır ve vücudunuzun gündüz olduğunu düşünmesine neden olur.Vücudunuzu rahatlatmak için hafif yoga hareketleri okuyun yada yapın. Eğer uyanabilmek için kahve içmek zorundaysanız, kendinizi bir fincanla sınırlayın, böylece siz yatana kadar o vücudunuzu terk etmiş olacak.
5. Ofisiniz mikroplar için bir üreme alanıdır
Ofiste bir şeyler oluyor ve bunu “yakalamanız” an meselesi: Mikroplar. Ofis gibi dar bir alanda, mikroplar çalışandan çalışana kısa zamanda yayılabilir. Ofiste diğer çalışanlarla paylaştığın alanları düşün: banyo, mutfak, asansörler. Hiçbir yer güvenli değil. Yapılan bir araştırmaya göre, hastalıkların %30’u işyerlerinde başlıyor. Bu oran evler için %18. Bunun nedeni; belirli sıcaklıkta olan ve güneş görmeyen kapalı alanlardaki havanın mikropların üremesi için daha uygun olmasıdır, çoğu temiz hava ve güneş ışığında ölür.
Son Verin!: Her zaman ellerinizi yıkayın. Eğer sıkıldınızsa ve araya ihtiyacınız varsa, gidip ellerinizi yıkayın. Eğer hastaysanız, evde kalın. Eminim iki eliniz kandayken bile işe gelseniz kendinizi özverili bir işçi arı gibi görüyorsunuz, fakat herkes evde senin bulaştırdığın grip yüzünden yatarken hiçbiri seni takdir etmeyecek. Genelde, her akşam ofisten şiddetli bir baş ağrısı ile ayrılıyorsan, ofiste davranışlarını değiştirmen gerekebilir. Kendine işinden nefret etmek için bir neden daha verme,özellikle bunu değiştirmek için adımlar atabilecekken…
Monster
İşiniz sizi 5 adımda nasıl öldürür? Çalışırken sağlığınızı korumanız için öneriler:
Her gün iş çıkışı başınız mı ağrıyor? Haftanın sonunda boynunuz tutuluyor mu? Beliniz sürekli ağrıyor mu? İşiniz muhtemelen sizi öldürmeye çalışıyor ! Tabi sizi bir baltayla kovalamıyor,..
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4385 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Yapay zeka destekli "sağlıklı yaşam programları" sağlık takibini kolaylaştırıyorBiruni Teknopark Genel Müdürü Sezgin Erzan: "Giyilebilir cihazlar ve anketlerle kişinin stres seviyesi, kalp ritmi değişiklikleri, duygu durumları gibi veriler izlenir ve bu da ruh sağlığı için öneriler sunmaya yardımcı olur"
Sivrihisar'da, sağlık yaşama yürüyüşle dikkati çektilerSivrihisar ilçesinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ve 2024 yılı fiziksel aktivite etkinlik programı kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.
Erzincan'da 60 yaş üstü bireylere "Tazelenme Üniversitesi" ile eğitim fırsatıErzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde 60 yaş üstü bireylere "60+ Tazelenme Üniversitesi" projesi ile eğitim imkanı sunuluyor.
Kırşehir'de üniversite öğrencilerine "Sağlıklı Yaşam" eğitimi verildiKırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ndeki (KAEÜ) öğrencilere "Sağlıklı Yaşam" eğitimi verildi.
- 16:38 - İsrail saldırılarından kaçan Gazzelilerin sığındığı çadırlarda bir haftada 3 çocuk soğuktan öldü
- 15:53 - Sakarya'da sağlık personelinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 3 zanlı yakalandı
- 15:47 - Danıştay kararı ile ilgili SGK duyurusu-26.12.2024
- 15:33 - DSÖ'nün Suriye'de dağıtacağı 50 ton tıbbi malzeme Türkiye'ye ulaştı
- 15:18 - Çukurca'da sağlık yatırımlarıyla çevre il ve ilçelere sevkler azaldı
- 14:48 - Bursa'da 6 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
- 14:43 - Emekli hemşirenin bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu
- 14:23 - Nizip Kaymakamı Uğurlu, ilçedeki kamu kurumlarını ziyaret etti
- 14:13 - Irak'taki 122 yaşındaki Emşe Aslan tanıklık ettiği Osmanlı dönemini hasretle yad ediyor:
- 13:43 - Sahte alkol zehirlenmelerinde ilk 24 saat hayati önem taşıyor
- 13:13 - Zorunlu GSS'li yaklaşık 1,8 milyon vatandaşın 2,2 milyar liralık prim borcu silinecek
- 13:03 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Balıkesir'de açıklamalarda bulundu:
- 12:43 - Devrik rejimin kimyasal silah saldırısıyla ilgili yalancı tanıklığa zorladığı doktor Hameş, AA'ya konuştu:
- 12:28 - "Kesilecek" denilen bacağı kurtarılan Bangladeşli genç, 3 yıl sonra aksamadan yürüdü
- 12:23 - İstanbul Bilgi Üniversitesi, çocukların "iyi olma haliyle" ilgili araştırmasının sonuçlarını paylaştı
- 11:28 - Oxfam yetkilisi Halidi, "İsrail'in insani yardım girişini engellediği" Gazze'deki insani krizi anlattı:
- 11:28 - DSÖ eğiticisi Türk doktor, Ukrayna'da meslektaşlarına hayat kurtarma eğitimi verdi
- 11:23 - Allianz Türkiye, meme kanserinde farkındalık kampanyasıyla Epica Ödülü aldı
- 11:13 - Omurilik ağrı pili ve kök hücre tedavisi felçli hastaya umut ışığı oldu
- 11:08 - Medicana'dan mide ve bağırsak kanserinde erken teşhisin önemine ilişkin değerlendirme
- 10:48 - Esenyurt Belediyesinden ihtiyacı olanlara ücretsiz ambulans hizmeti
- 10:43 - Mepidol'den keratokonus hastalığının tedavisine ilişkin değerlendirme
- 10:43 - RSV, çocuklarda ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabiliyor
- 16:06 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/50
- 15:53 - Şile'de 51 öğrenci gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldı
- 15:33 - Özbekistan, Afganistan'a insani yardım için "sağlık treni" gönderdi
- 14:13 - Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir'deki okul servisi kazasına ilişkin müfettiş görevlendirdi
- 13:53 - Sakarya'da uluslararası doktorlara girişimsel radyolojiyle ameliyatsız tedavi eğitimi verildi
- 13:13 - Kırşehir'de ölü bulunan hamile kadının kurtarılan bebeği Ankara'daki hastaneye sevk edildi
- 12:28 - Türk Böbrek Vakfından organ nakli olanlara "pestisit" uyarısı
- 12:23 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı:
- 11:58 - Sağlık Bakanlığından Balıkesir'deki okul servisi kazasına ilişkin açıklama:
- 11:38 - Sağlık Bakanlığı, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'na ilişkin boş kadroları yayımladı
- 11:23 - Dünyada sağlık, uzay, teknoloji gibi alanlarda keşifler ve buluşlar, 2024'te ufuk açtı
- 11:13 - Demans ve Alzheimer hastaları için hazırlanan projeye AB'den 5 milyon lira hibe
- 11:13 - İl Sağlık Müdürü Güner, İstanbul'daki üst solunum yolu vakalarını değerlendirdi:
- 11:13 - Gebe okulu, kadınları doğuma ve anneliğe hazırlanıyor
- 11:13 - "Kaliteli uyku" için gün içinde su tüketimini artırın önerisi
- 11:08 - SEDDK Başkanı Menteş 2024 yılını değerlendirdi, gelecek yıla ilişkin hedefleri paylaştı:
- 11:03 - Dünyada 2024 böyle geçti: Temmuz-ağustos-eylül
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim