• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 13 °C

İşiniz dişinizi vurabilir

İşiniz dişinizi vurabilir
Bazı meslekler periodontal hastalıklara (dişeti hastalıklarına) yol açabiliyor. Diş Hekimi Göknur Gözen de, kişilerin icra ettikleri işlerin şeklinin ve içeriğinin dişlerine olumsuz etki edebileceğini belirtiyor.

Dişeti hastalıklarının oluşmasında en önemli etkenlerden birisinin ağız kuruluğu olduğunu belirten Göknur Gözen, bu durumun bazı meslek sahiplerinde daha fazla görülebileceğini hatırlattı.

"Nefesli müzik aleti çalan müzisyenlerin dişlerinin ve dudaklarının sürekli aralık olması; marangoz ve kunduracıların dişlerinin arasında çivi gibi malzemeler bulundurması; fırın ve ateşli ocak karşısında çalışan kişilerin sıcak karşısında ağızlarının kuruması dişetlerini olumsuz etkiliyor." diyen Gözen, işin stres ve yoğunluk seviyesinin de ağız sağlığına etki edebildiğini belirtiyor.

Stresli İşler, Sağlıksız Dişler Yapıyor

Diş Hekimi Göknur Gözen, stresli iş ortamlarının da diş ve dişetlerine olumsuz etkileri olduğundan bahsetti.

Özellikle son yıllarda birçok hastalığın stres nedeni ile ortaya çıktığını hatırlatan Gözen, psikosomatik durumlar oluştuğunda, kişiler heyecanlandığında veya sinirlendiğinde farkında olmadan dişlerini sıktığını söylüyor. Bu durum da okluzal baskılar nedeniyle periodontal dokularda (dişetlerinde) zarara yol açıyor.

Yoğun Çalışmak Yemeği Unutturuyorsa, Dişi de Kaybettirebilir…

Yoğun çalışma ortamlarında geçiştirilen öğünlerin de diş ve dişetlerinde sorunlara yol açabildiğini belirten Göknur Gözen, "çalışmam gerekiyor diyerek beslenmenizi geciktirmeyin" diyor.

Beslenmeyi aksatman ya da iyi düzenlenmemiş bir diyetle beslenen kişilerde periodonsiyumun yapı bakımından zayıfladığını söyleyen Gözen, dişetlerinin bu durumlarda yıpranmaya, harap olmaya başladığını söylüyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4328 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim