• BIST 10025.47
  • Altın 2976.723
  • Dolar 35.1352
  • Euro 36.6264
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 7 °C

İnsanlığa armağan; Bal...

İnsanlığa armağan; Bal...
450 gramlık saf balı ele edebilmek için yaklaşık 17.000 balarısının, 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi ve bu balı elde etmek için 7000 saat çalışmaları gerekiyor.

 

Antik çağlarda genellikle ölümden sonra yaşama inanılmış. Neolitik çağlardan itibaren Babil, Sümer ve Girit gibi birçok medeniyet önemli insanlarını balla birlikte gömmüşler. Çünkü bal diğer dünyaya girişin anahtarıymış. Büyük İskender de ölümünden sonra halis balla mumyalanmış. Yine eski bir geleneğe göre evlenen çiftler birbirlerinin avuçlarından bal yalayarak birbirlerine kötü söz söylemeyeceklerinin teminatını vermişler. Doğumdan hemen sonra ağlayan bebeklerin dilleri ballı bezle sarılırmış. Antik Yunan’da bilgeliğiyle ünlü pek çok ismin bal yiyerek büyüdüğü için, kimsede bulunmayan niteliklere sahip olduğu sanılmış. Eflatun ve Pindar gibi büyük şairlerin ağzından çıkan sözleri arıların dillerine taşıdığına inanılmış. Herodot'un Mısır tarihinden aktardığına göre, Mısırlılar tanrıları na adadıkları hayvanların içini boşaltıp un, kuru üzüm, incir ve çeşitli aromaların balla harmanlanmasından oluşan bir karışımla doldururlarmış. Balın yüzyıllardır en önemli çeşni olduğu da, Antik Yunan kültürünün en önemli yemeklerinden biriyle anlaşılıyor. Epaentes’in tarihe kazandırdığı bilgiler arasında Yunanlıların en çok sevdiği “bal dolması” var. Diğer malzemeleri ise et, peynir ve soğanmış.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13612 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim