• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

İmplantı her diş hekimi yapamaz

İmplantı her diş hekimi yapamaz
Diş doktoru Nihat Tanfer, implant yaptırırken yüzleri şişenleri ve acı çekenleri implant kazazedesi olarak görüyor. Tanfer, implant tedavisini, çene kemiğini iyi bilen cerrahların yapması gerektiğini söylüyor.

Diş implantları günümüzde sık kullanılmaya, pek çok hastanın sorunlarına çare olmaya başladı. Tanfer Klinik Direktörü Nihat Tanfer; implant yaptırırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Gazi Üniversitesi'ndeki yüz nakli sırasında diş nakli de yapıldı. Diş nakli, porselen ve titanyum dişlerin yerini alabilecek mi?


Uzun yıllar, hastaların ağrıyan dişlerinin çekilmesi ve temizlendikten sonra tekrar takılması yöntemi uygulanmıştır. Ama ben belli bir zamandan sonra diş köklerinde erimelerin olduğunu ve dişin beş yıldan fazla dayanmadığını gördüm. 1980'lerde başlayan implantoloji, bu zor uygulamayı diş hekimliğinden çıkarmıştır.

HAMİLEYKEN KULLANILABİLİR
İmplantlar günümüzde çok yaygınlaştı ama hâlâ sorun yaşayanlar var...

Günümüzde herkes implant yapar oldu. Ama doğrusu; implantı, kemiği tanıyıp bilen, bu konuda tecrübesi olan çene cerrahlarının yapması. Aksi takdirde implant ameliyatları sonrasında; hasta çok ağrı çeker, yüzü şişer, üstüne üstlük sonuç da başarısız olabilir. Biz bunlara implant kazaları diyoruz. İmplantoloji bir cerrahi işlemdir. Bu cerrahi işlemin başarılı olabilmesi için; hekimin, hastanın ve kullanılan malzemenin doğru şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Acemiliği kaldırmaz!

Hamilelik döneminde bu dişlerin sorun yaratma riski var mıdır?
İmplant, iyileşme sürecinden sonra kendi dişiniz gibi olur. Kendi dişlerinize nasıl bakım yapmanız gerekiyorsa, aynı şekilde hareket etmeniz gerekir. Hamilelik döneminde; hormonal değişimlerden dolayı diş etleri etkilenir. Bu dönemde ağız bakımına ve beslenmeye dikkat edilmeli. Bu arada 'hamileyken, bebeğin kendisi için gerekli olan kalsiyumu, annenin dişlerinden alması, bu nedenle annenin dişinin çürümesi' düşüncesi yanlıştır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8218 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim