• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Her geçen yıl popülaritesini daha da arttıran implant tedavisi, tıp alanında yaşanan pozitif gelişmeler ışığında, uygulamanın başladığı ilk yıllara kıyasla daha kısa sürede hastaların diş kaybı sorununu ortadan kaldırıyor.

Her geçen yıl popülaritesini daha da arttıran implant tedavisi, tıp alanında yaşanan pozitif gelişmeler ışığında, uygulamanın başladığı ilk yıllara kıyasla daha kısa sürede hastaların diş kaybı sorununu ortadan kaldırıyor.

İmpant tedavi alanında uzman hekimler tarafından, birkaç aşama ile diş sorunu yaşayan kişilere uygulanabiliyor. Bu aşamalardan ilki damakta bulunan ve işlevini kaybeden dişlerin ortadan kaldırılması ve damağın, implanta hazır hale getirilmesi sürecini kapsıyor. İlk aşamanın süresi ise 1 hafta ile 10 gün arasında değişiklik gösteriyor. Özel durumu olan hastalar için bu süre, biraz daha uzun olabiliyor. Söz konusu süreçte, hastaya lokal anestezi uygulanıyor. Dişlerde intihap olması halinde, antibiyotik tedavisinin ardından implant tedavisine başlanıyor.

İmplant tedavisinin ikinci ve asıl aşaması olarak bilinen kemiğe kaynama süreci ise, başarılı operasyon ve hastanın bu operasyona verdiği cevaba göre 3 ay ile ay kadar sürebiliyor. Bu süre zarfında, implant uygulaması yapılan kişi belirli periyodlarda hekim tarafından muayene ediliyor. Kaynama sürecinde genelde herhangi bir sorunla karşılaşılmıyor, ancak küçük olasılık da olsa karşılaşılan problemlere, söz konusu muayenelerde diş doktoru tarafından müdahale ediliyor. Bu aşama implantın çiviye benzeyen kısmı, hastanın damağına monte ediliyor. Her bir implantın damağa yerleştirilmesi yaklaşık 25 dakika sürüyor. Hastanın herhangi bir sağlık sorunu yoksa, tüm implantlar gün içerisinde damağa yerleştirilebiliyor. Söz konusu uygulama sonrası, hastanın damak bölgesinde ağrılar görülebiliyor. Bu ağrıları hafifletmek için, doktor tarafından önerilen ağrı kesicilerin kullanılması, sürecin sağlıklı işlemişi için önem arz ediyor.

İmplant tedavisinin son aşaması olan porselen kaplama süreci de yaklaşık 1 hafta sürüyor. Diş hekimi tarafından, hastanın damağına yerleştirilen kalıcı dişe estetik bir görüntü vermek için uygulanan porselen kaplama işlemi ağrısız ve hastaya herhangi bir rahatsızlık vermeyecek bir süreçten oluşuyor.

Her şeyde olduğu gibi, implantta da farklı kaliteler bulunuyor. Doğal olarak kalite arttıkça fiyatta artış gösteriyor. Uzmanlar, implant tercihi yaparken maliyetinden çok, damağa uygun olup olmadığı ve estetik görünümü gibi kriterlerin göz önünde bulundurulması gerektiği konusunda uyarıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 12894 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim