• BIST 10044.47
  • Altın 3001.006
  • Dolar 35.3357
  • Euro 36.875
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi
Dünyadaki çocukların %75'inin ve yetişkinlerin neredeyse %100'ünün diş çürüğünden muzdarip olduğunu biliyor muydunuz?

Diş implant tedavisi, eksik ve çürüyen dişleri değiştirmek için harika bir seçenektir.

İmplant nedir?

İmplant tedavisi nedir? Çene kemiğine yerleştirilen cerrahi bir fikstürdür. Diş implantı, eksik bir dişin kökünün yerine geçmesi görevi görür. Buna karşılık, bu "yapay diş kökü" yedek bir diş veya köprü tutmaya yarar . Sebebi ise yakındaki dişleri etkilemeden kendi başına durur ve büyük bir stabiliteye sahiptir.

Dental implant ve çene kemiği arasındaki füzyon sürecine "osseointegrasyon" denir. Çoğu dental implant titanyumdan yapılmıştır, bu da vücudumuzda yabancı bir nesne olarak tanınmadan kemikle entegre olmalarını sağlar. Günümüzde dental implantlarda başarı oranı %98'e yaklaşmaktadır.

İmplant tedavisi kimlere uygulanabilir ?

Diş implantı için dikkat edilmesi gereken bölgeyi  diş doktoru inceleyerek hastanın diş implant tedavisi için iyi bir aday olup olmadığına dair klinik bir değerlendirme yapar. Kime daha uygulanabilir olduğu diş doktoru tarafından belirlenir.

İmplant tedavisi nasıl yapılır?

Ne tür bir diş implantına karar verirseniz verin, her iki tip de yerleştirilmesi için diş ameliyatı gerektirir. Altperosteal implantlar diş etlerinin altına yerleştirilirken, endosteal implantlar çene kemiğine yerleştirilir. Endosteal implantlar ile implant vidası çene kemiğine yerleştirildikten sonra bir konnektör parçası takılacaktır. Bu metal konnektör parçası diş etlerinin üzerinde yapışırken, diş etleri etrafına dikilecektir. Genellikle bu bağlayıcıya geçici bir ek olarak yerleştirilir.

Diş implantı Yaptırılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli!

İşlem zaman alsa da sonuçlar beklemeye değer. Ancak diş implant tedavisi için randevu almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken faktörler şunlardır:

  • Osteoporoz ilacı alırsanız, diş hekiminize bildirin. Osteoporoz kemiklerinizin sağlığını etkiler, bu nedenle diş hekiminiz muhtemelen implantlar sizin için uygunsa bir öneride bulunmak için tıbbi geçmişinize başvuracaktır.
  • Tip 1 veya Tip 2 diyabetli hastalar için implant bölgesinin enfeksiyon riski daha yüksektir ve daha uzun bir iyileşme süresi yaşayabilirler. Eksik dişleri tamamlamak için hala bir seçenek olsa da başarısızlık riskini en aza indirmek için implant öncesi ve sonrası bakıma ihtiyacınız olabilir.
  • Sigara içiyorsanız, diş hekiminiz implantın çene kemiğinize kaynaşmasına izin vermek için alışkanlığı bozmanızı önerecektir. Sigaradaki nikotinin, özellikle ağız çevresindeki kan akışını azalttığı kanıtlanmıştır. Kanın tedavi bölgesine yavaş dolaşımı yavaşlayabilir, hatta ağzınızın iyileşmesini engelleyebilir. Bu nedenle sigara içenlerin implant yetmezliği riski yüksektir.
  • Dental implantlar için dikkate alınması için, tamamen gelişmiş bir çeneye sahip olmanız gerekir. Bu, 18 yaşın altındaki çocukların implantlar için uygun adaylar olmadığı anlamına gelir.

Her şey göz önüne alınırsa, eğer iyiyseniz, sağlıklı diş etleriniz ve güçlü çene kemikleriniz varsa, diş implantları için iyi bir aday olma ihtimaliniz yüksektir.

İmplant uygulamasının yararları nelerdir?

İnsanların eksik dişleri olduğunda kendilerini rahatsız hissetmeleri normaldir. İmplant tedavisi ile kendinize olan güveninizi yeniden kazanabilir ve güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz.. İmplant fiyatları değerlendirildiğinde bu harcamaya yakışır şekilde; diş implantlarına uygun şekilde baktığınız sürece, doğal dişler kadar uzun süre dayanabilirler. Protezlerin ömrü yaklaşık 5 ila 10 yıldır. Ağzınıza uyacak şekilde özel olarak yapıldıkları için zamanla ağzınız değiştikçe rahatsız olabilirler. En belirgin İmplant tedavisi faydaları şunlardır;

  • Doğru çiğneme ve konuşma yeteneği
  • Yüz estetiğinin restorasyonu
  • Kalan çene kemiğinin korunması
  • Dişlerin doğal görünümünün ve fonksiyonunun restorasyonu
  • Artan kendine güven

İmplant Uygulaması ne kadar sürer?

Dental implant tedavisi tek dişe veya birden fazla dişe uygulanabilir. İmplant fiyatları adede göre değişkenlik gösterebilir.  Aynı tedavi seansı sırasında birkaç implant yerleştirmek mümkündür. Dişleriniz azsa veya hiç dişiniz yoksa implantlar bir günde tamamlanabilir.

Dental implantlar yerleştirildikten sonra gerekli bir iyileşme süresi vardır. Bu iyileşme döneminde, hastaların diş hekimleri tarafından sağlanan tüm talimatlara uymaları son derece önemlidir. Bunun nedeni, diş implantlarının düzgün çalışması için osseointegrasyon adı verilen bir işlemde çevredeki kemikle kaynaşması gerektiğidir. Osseointegrasyonun tamamlanması yaklaşık 3-6 ay sürer ve implantların sadece bu işlem tamamlandıktan sonra başarılı olduğu kabul edilir.

İmplant uygulaması sonrası ağrı olur mu?

Herhangi bir küçük ameliyattan sonra diş etlerinizde ve yüzünüzde morarma, ağrı ve şişlik olabilir. Diş etlerinde de kanama olabilir. Dental implant bölgesini iyileştirmek için çorba gibi  yiyecekler yemeniz gerekebilir.

Diş implantı özel bakım gerektirmez. Dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi kullanarak temiz tutmanız ve düzenli diş muayenesi yaptırmanız önerilir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6331 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim