Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, hekimlere öğretmenlik yolunu açıyor. Kimlerin öğretmenlik yapabileceğini yeniden düzenleyen kurul, tıp fakültesi mezunlarının ilköğretim ve liselerde sağlık bilgisi ve sağlık meslek bilgisi, trafik güvenliği ile ilkyardım derslerine girmesi yönünde karar aldı.
Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim ile Sağlık Bakanlığı, bu konuda bir protokol imzalayacak. Uygulama hem yeni mezun olan doktorlara istihdam imkânı sağlamayı hem de Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan pratisyen hekimlerden faydalanmayı amaçlıyor. Düzenleme mecburi hizmet bölgelerine giden doktorlara ek gelir imkanı sağlayacak. Böylece doktorların gitmek istemediği bölgeler cazip hale getirilecek.
Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, öğretmenliğe esas olan mezuniyet alanları arasında bugüne kadar bilimsel bir tasnifin yapılmadığını belirterek, bu çerçevede değişikliğe gittiklerini söyledi. Doktorların öğretmen olmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını anlatan Prof. Dr. Erdoğan, "Öğretmenlikte mezun olunan yükseköğretim programlarını ve aylık karşılığı okutulacak dersleri yeniden belirledik. Bugüne kadar lobisi kuvvetli olan meslek kuruluşu bu alanda kendisine yer bulmuş. Biz tamamen bilimsel bir tasnif yaptık." dedi.
Milli Eğitimin Güçlendirilmesi (MEGEP) projesi kapsamında özellikle meslek liselerinde okutulan derslere girecek öğretmenlik alanlarında da düzenlemeler getiren Talim Terbiye Kurulu, daha önce halkla ilişkiler ile birlikte anılan gazetecilik derslerinin alanlarını da ayırdı. Daha önce liselerde ekonomi, bilgisayar ve hukuk derslerine girebilen iletişim fakültesi mezunları, bundan sonra bu dersleri veremeyecek. Gazetecilik alanında aylık ücret karşılığı okutulacak dersler; yazılı basın muhabirliği, TV muhabirliği, sayfa sekreterliği ve fotomuhabirliği olarak belirlendi. Halkla ilişkilere organizasyon hizmetleri eklenirken bu alanın okutacağı dersler müşteri temsilciliği, halkla ilişkiler, kamuoyu araştırmacılığı, fuar organizasyonu gibi alanlardan belirlendi.
Zaman